Indicele "New Europe Blue Chip Index" (NTX), lansat de Erste Bank si Bursa din Viena, implineste un an de la lansare, conform unui comunicat transmis de Erste Bank. Din componenta indicelui fac parte 30 dintre cele mai mari companii listate la bursa
Indicele "New Europe Blue Chip Index" (NTX), lansat de Erste Bank si Bursa din Viena, implineste un an de la lansare, conform unui comunicat transmis de Erste Bank. Din componenta indicelui fac parte 30 dintre cele mai mari companii listate la bursa in Europa Centrala si de Est. O pondere de aproximativ 40% din componenta indicelui o detin companiile austriece. Conform comunicatului, acest fapt se intampla deoarece Europa de Est reprezinta o cota importanta din business-ul profitabil al multor companii austriece Blue Chip (de mare valoare).
In componenta indicelui, bancile detin 34,45%, petrol si gaze - 18,07%, telecomunicatiile - 14,84%, serviciile - 9,59%, metale si minerit 8,45%, produsele farmaceutice - 7,22%, materiale de constructie 2,3%, companii de asigurare -2,19%, ingineria mecanica reprezinta 1,02% si altele - 1,87%. "Desi castigul de peste 19% nu a putut fi protejat, din cauza unui inceput mai agitat al verii, indexul a inchis anul fiind solvent din punct de vedere financiar, in ciuda corecturii abrupte realizate la jumatatea lunii iunie. Ca urmare, NTX s-a descurcat bine in primul sau an", mentioneaza comunicatul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.