Romania a importat din China produse in valoare totala de doua miliarde euro, potrivit Realitatea TV. Majoritatea importurilor sunt constituite din electronica si bunuri de larg consum precum calculatoare, telefoane mobile, incaltaminte, imbracaminte
Romania a importat din China produse in valoare totala de doua miliarde euro, potrivit Realitatea TV. Majoritatea importurilor sunt constituite din electronica si bunuri de larg consum precum calculatoare, telefoane mobile, incaltaminte, imbracaminte, aparate de aer conditionat sau casetofoane.
Aproape o jumatate din importurile de marfuri chinezesti o reprezinta produsele electronice si electrocasnice. In 2005, 650 de milioane de euro au fost cheltuite doar pe achizitionarea acestui tip de produse. Potrivit datelor INS, in topul importurilor de electronice si electrocasnice se plaseaza calculatoarele, telefoanele fixe si mobile, precum si echipamentele pentru telefonie.
O crestere surprinzatoare au inregistrat-o importurile de aparate pentru aer conditionat. In primele 7 luni ale anului 2006, tara noastra a importat cu peste 10 la suta mai multe astfel de aparate decat in tot cursul anului 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.