Imi place Teo, dar n-o cunosc. N-am intalnit-o niciodata. Ma uitam din cand in cand la emisiunea ei, in reluare dimineata de tot, si uite ca nu sunt nici coafeza, nici gospodina, nici casnica si nici manelele nu-mi plac. Ma uitam la emisiunea ei pen
Imi place Teo, dar n-o cunosc. N-am intalnit-o niciodata.
Ma uitam din cand in cand la emisiunea ei, in reluare dimineata de tot, si uite ca nu sunt nici coafeza, nici gospodina, nici casnica si nici manelele nu-mi plac. Ma uitam la emisiunea ei pentru ca ma facea sa rad. Imi datea un tonus bun dimineata si incepeam ziua cu un zambet pe buze.
Ma uitam ca sa ma oftic, pe drum catre serviciu, ca eu nu am prezenta ei de spirit, ca n-am umorul ei si ca oricat de mult si multe as citi eu, tot n-as putea sa fac asa rapid asocieri si sa invartesc cuvintele, dandu-le nenumarate sensuri.
Si ca mine sunt multi. Asa ca lasati-o moale pe aia cu ""femeia care a facut rating pentru ca i-a adus pe manelisti la tv"".
Nu stiu daca va place Teo, dar stiu sigur ca nici voi n-o cunoasteti.
Si-mi pare rau daca aveti impresia ca o cunoasteti din ipostaza de spectatori sau din ipostaza de jurnalisti. Daca aveti impresia ca puteti sa o opriti pe strada ca sa o intrebati lucruri personale, daca aveti impresia ca face parte din familia voastra sau daca aveti impresia ca puteti sa scrieti despre ea ca si cum ati cunoaste-o.
N-o stiti pe Teo si, dupa cum se vede, s-ar putea sa nu o stim
niciodata.
Cu Teo nu poti sa faci interviuri daca ea e de partea ""cealalta"", daca e subiectul. Are antrenament si muta discutia in zona publica, din zona privata. Are inteligenta sa-ti anticipeze intrebarile si iti raspunde fara sa-ti spuna nimic din ceea ce i-ar incalca intimitatea. Ai sentimentul ca ti-a dat detalii, sari ca uliul la prada, iar ea e linistita la cativa km distanta de locul tau de atac.
Saptamana asta m-am uitat la tv la prima emisiune in care Teo, era in direct, timp de o ora, intervievata pe bune. Cand a fost in incurcatura s-a dus acolo unde stia ea mai bine: sa discute cu spectatorii, sa faca glume. S-a uitat in camera si mi-a spus mie, sau tie, o gluma cu subinteles pe post de raspuns la intrebare. A raspuns sincer, pe alocuri chiar umil, la intrebari profesionale, dar nici macar o clipa n-a trecut in granita personala, n-a lasat sa se vada ce e in sufletul ei. A raspuns raspicat si a atacat cand a fost atacata, dar a facut-o cu zambetul pe buze ca si cum ti-ar fi spus o vorba buna. Dar nici atunci n-ai vazut exact ce e in sufletul ei. Iar asta e o dovada de profesionalism, dar si de mare maiestrie.
M-am uitat la tv si mi-am dat seama, inca o data, ca Turcescu mai are multe de invatat despre interviuri pentru ca atunci cand are un invitat redutabil, il scapa printre degete. M-am uitat la tv si mai m-am gandit, inca o data, ca Teo seamana cu micuta din filmul ""Miracolul de pe Strada 34"". E un copil care se joaca frumos si haios, dar care are aspiratii si dorinte de adult. Fetitei din film i s-au implinit dorintele (o casa, un fratior si un sot pentru mama), fetita din emisiunea de saptamana asta mai are cateva dorinte de dus la liman, dar e aproape de ele.
Fie ca va place Teo, fie ca nu, ati putea sa va uitati la
filmul ""Miracolul de pe Strada 34"" ca sa intelegeti de ce n-o cunoasteti. In interviuri n-o
sa se intample asta niciodata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.