Autoritatile din Marea Britanie si Olanda au pus capat unei scheme de frauda de TVA tip "carusel" care a provocat in ultimii ani pagube estimate la 5 miliarde de dolari. In urma investigatiei, First Curacao International Bank din Caraibe a fost inchi
Autoritatile din Marea Britanie si Olanda au pus capat unei scheme de frauda de TVA tip "carusel" care a provocat in ultimii ani pagube estimate la 5 miliarde de dolari. In urma investigatiei, First Curacao International Bank din Caraibe a fost inchisa deoarece majoritatea persoanelor suspectate de frauda aveau conturi acolo. Frauda de tip "carusel" este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta autoritatile fiscale europene. Ea se refera la importarea in spatiul UE a unor bunuri de mici dimensiuni dar valoroase, cum sunt electronice, care sunt introduse mai intai in tari cu TVA mic. Ele sunt comercializate apoi in state unde taxa este mare, fara insa a se preda taxa la autoritati. Schema se repeta de mai multe ori, obiectul fiind revandut in diferite tari, de unde numele de "carusel."


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.