Opinia publica internationala nu considera aceasta metoda drept cea mai nimerita pentru a pune capat ambitiilor nucleare ale regimului de la Teheran. Un sondaj de opinie realizat pe mai mult de 27.000 de persoane din 25 de tari, releva ca aproape nim
Opinia publica internationala nu considera aceasta metoda drept cea mai nimerita pentru a pune capat ambitiilor nucleare ale regimului de la Teheran. Un sondaj de opinie realizat pe mai mult de 27.000 de persoane din 25 de tari, releva ca aproape nimeni nu prefera o interventie armata pe teritoriul Iranului. Astfel, 60% considera ca Teheranul incearca sa construiasca arme nucleare, insa numai 11% sunt in favoarea unor operatiuni militare pentru a opri acest proces.
"Evenimentele recente sugereaza ca poate ar trebui sa incercam si altceva decat forta militara. Se pare ca Irakul a influentat mult oamenii. Oamenii vor sa fie folositi diplomatii si nu armata", a declarat Doug Miller, presedintele companiei care a realizat sondajul de opinie. Exista un consens global ca ONU sa preia initiativa in incercarea de a impiedica noi tari sa isi dezvolte capacitatile de obtinere de combustibil nuclear, potrivit studiului. Mai mult de jumatate dintre persoanele chestionate -52%- vor ca Organizatia Natiunilor Unite sa preia initiativa, dar rezultatele indica si faptul ca populatia din tarile ce nu detin capa-citati nucleare, in special cea din statele musulmane, apreciaza dreptul de a dispune de astfel de energie, in scopuri pasnice. "Diplomatii au de lucru", a conchis Miller.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.