Mircea Dinescu cere modificarea Legii Ticu astfel incat transparenta asupra dosarelor de la Securitate ale politicienilor sa fie maxima. Colegiul ar putea chiar sa se dizolve, sustine Dinescu, urmånd ca dosarele sa fie publicate pe internet. <

Mircea Dinescu cere modificarea Legii Ticu astfel incat transparenta asupra dosarelor de la Securitate ale politicienilor sa fie maxima. Colegiul ar putea chiar sa se dizolve, sustine Dinescu, urmånd ca dosarele sa fie publicate pe internet.

Mircea Dinescu ameninta din nou cu demisia din CNSAS. El a confirmat ca si Ticu Dumitrescu se gandeste sa demisioneze daca nu se intampla nimic in ceea ce priveste functionarea institutiei, probabil intr-o luna. El acuza politizarea verdictelor si crede ca doar transparenta totala in ceea ce priveste lucrarile Consiliului - prin prezenta ziaristilor chiar in sala de dezbateri - ar putea face ca CNSAS sa deconspire cu adevarat politia politica. Dinescu cere responsabililor politici care se preocupa, in aceasta perioada, de modificarea Legii Ticu sa permita dizolvarea Colegiului si publicarea pe internet a tuturor dosarelor de informatori ale oamenilor politici. Fostul disident din perioada comunista isi asuma riscul de a fi inchis pentru faptul ca incalca Legea Ticu si se ofera sa dea toate informatiile despre sedinte, indiferent daca prezinta grad de secretizare sau nu, in co nformitate cu actul normativ dupa care functioneaza CNSAS.

Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, si-a asezat ieri o masa in plina strada, in fata institutiei din care face parte, pentru a dialoga cu presa. „Aceasta institutie se ocupa cu desecretizarea, nu cu secretizarea informatiilor legate de activitatea fostei Securitati“, a tunat Dinescu, care a criticat lipsa de transparenta a institutiei si a acuzat presiunile politice care se fac asupra membrilor conducerii institutiei. Ca urmare, a oferit toate informatiile care i-au fost solicitate privitor la dosarele care au fost sau mai sunt in lucru la CNSAS.

Grafologul a identificat notele date de Stanoiu
Astfel, Dinescu a dezvaluit ca CNSAS a angajat un grafolog pentru a expertiza documentele atribuite unor posibili fosti colaboratori, care insa nu si le asuma, si a exemplificat cu senatorul ex-PSD Rodica Stanoiu. Aceasta negase ca notele redactate de mana, semnate de ea si gasite in dosarele unor victime ale Securitatii, i-ar fi apartinut. Grafologul, pus in fata unui specimen cu scrisul fostului ministru al justitiei din Cabinetul Nastase si comparandu-l cu notele din dosare, a conchis ca cele doua scrisuri apartin aceleiasi persoane. In cazul Rodicai Stanoiu, CNSAS nu a dat inca un verdict, aceasta urmand sa mai fie chemata la o noua audiere la Colegiu in perioada urmatoare. Dinescu spune ca el nu intelege de ce colegii sai nu s-au pronuntat inca.

Fisa de cadre a lui Micky Spaga, autentica
Fisa de cadre a lui Serban Mihailescu este o hartie „ingalbenita de vreme“ in care se scrie, „negru pe alb“, ca parlamentarul PSD a fost maior al Directiei de Informatii Externe (DIE), a mai spus ieri Mircea Dinescu. Dinescu a infirmat varianta pe care Serban Mihailescu a
prezentat-o in apararea sa - a sustinut ca un ofiter acoperit putea avea un grad militar si un altul la serviciile de informatii tocmai pentru a fi pastrata acoperirea. Dinescu a si atras atentia ca multi dintre membrii CC si CC UTC erau ofiteri sub acoperire.

'Marcu Tudor isi turna colegii>>
Deputatul Marcu Tudor isi turna colegii ofiteri la Securitate, a mai declarat Dinescu si a criticat sustinerea pe care fratele lui C.V.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.