Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca va transfera responsabilitatea cabinetelor de medicina scolara, a asistentilor comunitari si a mediatorilor rromi autoritatilor locale. Tot autoritatile locale vor fi cele care vor prelua administr
Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca va transfera responsabilitatea cabinetelor de medicina scolara, a asistentilor comunitari si a mediatorilor rromi autoritatilor locale. Tot autoritatile locale vor fi cele care vor prelua administrarea unor spitale, de care ministerul de resort vrea sa se debaraseze.

Eugen Nicolaescu a anuntat ieri ca strategia care vizeaza descentralizarea sistemului de sanatate, in perioada 2007-2009, este in curs de elaborare. Anuntul a fost facut dupa ce specialistii europeni au criticat politica de centralizare practicata de Ministerul Sanatatii, avertizand asupra deficientelor create de un management al spitalelor subordonat ministerului. Descentralizarea in viziunea ministrului Nicolaescu inseamna insa, pe termen scurt, transferul de competente ale Ministerului Sanatatii Publice la autoritatile locale, referindu-se aici la medicina scolara, asistentii comunitari si mediatorii rromi. Totodata, strategia mai prevede si reorganizarea si restructurarea unitatilor aflate in subordinea, coordonarea si sub autoritatea Ministerului Sanatatii. Un alt punct din strategie face referire la un element extrem de riscant si delicat. Este vorba despre identificarea judetelor-pilot unde autoritatile locale vor prelua administrarea spitalelor. Acest lucru poate conduce la inchiderea unitatilor sanitare respective, avand in vedere posibilitatile financiare limitate ale autoritatilor locale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.