La concurenta cu euro-derby-ul Dinamo-Steaua, care macar avea ca miza prima pozitie in clasament, la PNL Bucuresti s-a disputat un meci unde ambitiile au depasit cu mult nivelul prestatiilor din teren. Mai exact, condusi de varful de atac Ludovic Orb
La concurenta cu euro-derby-ul Dinamo-Steaua, care macar avea ca miza prima pozitie in clasament, la PNL Bucuresti s-a disputat un meci unde ambitiile au depasit cu mult nivelul prestatiilor din teren. Mai exact, condusi de varful de atac Ludovic Orban, liberalii bucuresteni s-au dezaltuit impotriva adversarilor din propriul partid, identificati in gruparea Stoica-Stolojan-Musca, banuita a se antrena in Cotroceni. Pana acum, parea ca taberele o vor tine intr-o remiza, salvatoare pentru unitatea PNL. Insa vestea ca fostii lideri liberali si parintii morali ai Aliantei D.A. pregatesc sa lanseze, luna viitoare, o platforma politica nascatoare de alta formatiune de centru-dreapta, cu participarea PD in integrum sau partial, i-a facut pe PNL-isti sa explodeze. Asa ca, transformat in antrenor-jucator, Ludovic Orban a cerut scoaterea lui Theodor Stolojan si a lui Valeriu Stoica din lotul liberal, acuzandu-i ca, de un an si jumatate, au stat degeaba pe teren si, in loc sa marcheze unde trebuie, s-au specializat in autogoluri. E drept, tehnicianul de ocazie n-a indraznit chiar sa le recomande celor doi sa imbrace tricoul adversarilor, asa cum, de pilda, i-a strigat Porumboiu unui jucator vasluian, la meciul cu Dinamo. Insa Orban a sustinut ca noncombatul fostilor capitani de echipa liberala trebuie taxat, asa ca, "la presiunea galeriei", a hotarat sa-i trimita definitiv pe tusa. De acolo, pasul urmator ar fi expedierea la vestiare, decizie formala lasata in seama organizatiilor de sector din care provin impricinatii.
Nici Stoica, nici Stolojan n-au parut totusi impresionati de preavizul primit. Pentru primul, cel putin, nu e intaia oara cand e eliminat din lotul liberal pe motiv de indisciplina. Istoria se repeta, asadar, mai ales ca si precedenta sanctionare tot de Radu Campeanu a fost binecuvantata, atunci ca presedinte de partid, de data asta din postura de observator federal. In cazul lui Stolojan, insa, e vorba de o premiera, destul de neplacuta pentru un tip atat de constiincios si riguros in evolutii. Cu toate astea, rumegandu-si discret dezamagirea, Stolojan a anuntat ca n-are de gand sa conteste excluderea, convins fiind ca poti fi liberal si-n afara PNL. Ca si stelist te poti numi chiar daca antrenezi UTA, ca sa luam un exemplu desprins din realitate. Prin urmare, si Stoica, si Stolojan asteapta inevitabilul, respectiv primirea cartonasului rosu din partea propriului partid. Problema e ca, departe de a rezolva situatia, eliminarea celor doi poate tensiona si mai rau atmosfera din sanul echipei liberale. Deja sunt acolo jucatori cu moralul prabusit odata cu procentele din sondaje, iar unele voci de la "tineret" tin partea fostilor purtatori ai banderolei de capitan si acuza felul in care este condus clubul. Asa ca, in loc sa mobilizeze echipa, datul afara al celor care comenteaza deciziile risca sa-i faca mai mult rau, in perspectiva competitiilor electorale. Fiindca jucatorii liberi de contract isi vor gasi rapid alte angajamente, pe masura experientei lor, si nu-i deloc exclus sa atraga acolo si alti colegi din PNL, alaturi de care sa evolueze in elita cupelor europene. Iar Ludovic Orban va ramane cu sa-tisfactia de a fi fost, in meciul orgoliilor, omul negru care a dictat eliminarea a doi jucatori de baza. Exact ca la euro-derby.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.