Producatorul de medicamente german Merck va cumpara compania elvetiana de biotehnologie Serono in schimbul sumei de 16,6 miliarde de euro, informeaza The Guardian. Miscarea a luat prin surprindere producatorii europeni de farmaceutice, iar analistii
Producatorul de medicamente german Merck va cumpara compania elvetiana de biotehnologie Serono in schimbul sumei de 16,6 miliarde de euro, informeaza The Guardian. Miscarea a luat prin surprindere producatorii europeni de farmaceutice, iar analistii se tem ca Merck a platit prea mult pentru tranzactie. Actiunile Merck au scazut cu 20% in urma anuntului, in vreme ce ale Serono au crescut cu 18%. Insa Michael Romer, presedintele Merck, a declarat ca preluarea va transforma profilul companiei sale, ajutand-o sa devina lider pe piata medicinei biologice. Noul grup va avea o valoare pe piata de 25 de miliarde de euro. Aceasta preluare este ultima dintr-o serie de aliante realizate de micile companii farma pentru a face fata la competitia din partea rivalilor Pfizer si GlaxoSmithKline.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.