In maximum trei ani, chiriile pentru locuintele aflate in proprietate privata ar putea sa scada, ca efect al adoptarii viitoarei legi a chiriilor pentru casele construite de catre stat. Actul normativ, aflat deocamdata in faza incipienta, va induce o
In maximum trei ani, chiriile pentru locuintele aflate in proprietate privata ar putea sa scada, ca efect al adoptarii viitoarei legi a chiriilor pentru casele construite de catre stat. Actul normativ, aflat deocamdata in faza incipienta, va induce o marire a nivelului chiriilor la locuintele aflate in proprietatea statului. Sumele percepute in prezent abia ajung pentru intretinerea imobilelor respective.
"Prin aceasta lege dorim sa introducem notiunea de chirie de piata, astfel incat sa nu mai existe speculatii pe piata chiriilor", a declarat Mariana Ionita, consilier in cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).
O chirie cuprinsa intre 10 si 30 de euro/luna pentru un apartament intr-un bloc construit de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) este considerata insuficienta de catre autoritati pentru amortizarea investitiei. Aceasta, in conditiile in care metrul patrat construit intr-un asemenea bloc variaza intre 340 si 370 de euro, cu TVA inclus - cu mult sub nivelul pietei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.