Baneasa Investments, dezvoltatorul proiectului Baneasa Business&Technology Park (BB&TP), a anuntat la inceputul saptamanii inceperea constructiei primelor doua imobile de birouri din parcul de afaceri din cadrul proiectului Baneasa. Compania de const

Baneasa Investments, dezvoltatorul proiectului Baneasa Business&Technology Park (BB&TP), a anuntat la inceputul saptamanii inceperea constructiei primelor doua imobile de birouri din parcul de afaceri din cadrul proiectului Baneasa. Compania de constructii Comnord este partenerul Baneasa Investments, participand la infiintarea companiei Baneasa Rezidential.
"Proiectul Baneasa Business&Technology Park (BB&TP) reprezinta 80% educatie si 20% real-estate. Avem deja un an de cand am demarat acest proiect complex si putem afirma ca elementele lui cheie sunt pregatirea acestui segment de piata in vederea integrarii, calitatea constructiei si protejarea mediului. Nu furnizam doar cladiri, ci oferim un mediu agreabil pentru cei care merg la serviciu", a precizat Michael Lloyd, CEO Baneasa Developments.
Primele doua dintre cele 11 cladiri care vor forma parcul de afaceri vor fi livrate pe piata in septembrie 2007, iar investitia reprezinta 35 de milioane de euro dintre cele 250 de milioane de euro, estimarea la ora actuala a proiectului Baneasa, a carei constructie se desfasoara in cinci etape si va totaliza in final 160.000 de mp de spatii de birouri clasa A si A+. La incheierea constructiei primei faze, BB&TP va avea 30.000 mp de birouri de tip clasa A+.
Fondurile necesare investitiei provin din capitalul social de la partenerii straini si din imprumuturi bancare, iar terenul pe care se dezvolta proiectul Baneasa reprezinta 35% din totalul investitiei si este contributia Baneasa Investments - parteneriat intre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara si investitori particulari.
Clientii vizati de catre developerul Baneasa Investments sunt, in prima instanta, firme locale sau internationale ajunse la maturitate, care au nevoie de extindere, acestia avand prioritatea si pentru inchirierea celorlalte cladiri de birouri care alcatuiesc parcul de afaceri.
Nevoia de spatiu a companiilor se poate concretiza prin inchirierea unui intreg imobil, iar investitorii Baneasa vor permite companiei respective sa-si afiseze propriul logo pe cladire, au precizat oficialii Baneasa Investments.
Avand in vedere faptul ca viitorii chiriasi sunt contactati inca din timpul constructiei, exista deja negocieri pentru 14.000 de mp, a precizat Nicoleta Radu, Office Leasing Manager al BB&TP, insa nu a dezvaluit numele sau profilul companiilor. Chiriile se situeaza la nivelul pietei, 17 euro pe mp, a mai adaugat aceasta.

Traficul de pe DN1, o problema pentru investitori

BB&TP este adiacent DN1, aflat la jumatatea distantei dintre Aeroportul International Henry Coanda si centrul Bucurestiului, iar una dintre principalele probleme tine de accesul la parcul de birouri.
"Incercam sa eliminam problemele, creand un flux pe DN1. Pana la sfarsitul anului 2007, constructorul portughez Lena va termina constructia celor doua pasarele care vor fluidiza traficul. Volumul de trafic de pe DN1 il depaseste pe cel prevazut de normele europene. In mod normal, un astfel de drum este proiectat pentru 8.000 de autoturisme, iar in timpul saptamanii sustine circa 15.000 de autovehicule pe zi", a subliniat Michael Lloyd, CEO Baneasa Developments
Investitia de 35 mil. de euro acopera doar doua dintre cele 11 imobile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.