Societatea Romana de Alzheimer (SRA) si Compania Pfeizer Romania sunt, pentru al treilea an consecutiv, parteneri in campania nationala de educare si informare asupra bolii Alzheimer. ""Continuam in 2006 campania de informare si educare a tuturor

Societatea Romana de Alzheimer (SRA) si Compania Pfeizer Romania sunt, pentru al treilea an consecutiv, parteneri in campania nationala de educare si informare asupra bolii Alzheimer.

""Continuam in 2006 campania de informare si educare a tuturor categoriilor de public implicate in problematica bolii Alzheimer. Este momentul sa schimbam mentalitatile conform carora simptomele acestei maladii sunt normale o data cu inaintarea in varsta. In Romania estimam ca numarul total al celor care sufera de aceasta boala este de aproximativ 150.000, iar dintre acesti mai putin 10% beneficiaza de tratament"" - a declarat dr. Catalina Tudose, presedintele Societatii Romane de Alzheimer (SRA).
SRA va organiza Caravana Memoriei in sase dintre cele mai importante orase din tara: Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj, Targu-Mures si Craiova. Caravana se va desfasura in perioada 28 septembrie-12 noiembrie 2006 si are drept scop informarea directa a publicului, sensibilizarea autoritatilor locale pentru sustinerea celor afectati de tulburari de memorie.
""Dorim sensibilizarea autoritatilor in vederea initierii unor programe care sa sustina bolnavii si familiile acestora. Urmarim infiintarea de cabinete ale memoriei in cat mai multe judete si, in acest demers, solicitam parteneriatul autoritatilor locale si centrale"" semnaleaza dr. Tudose.

www.alz.ro - un site de informare asupra bolii Alzheimer


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.