Antibiotice Iasi, cea mai profitabila companie din portofoliul AVAS, este rivnita de 15 mari investitori.

15 companii din Romania si din strainatate se bat pentru Antibiotice Iasi, cea mai profitabila companie din portofoliul Autoritat
Antibiotice Iasi, cea mai profitabila companie din portofoliul AVAS, este rivnita de 15 mari investitori.

15 companii din Romania si din strainatate se bat pentru Antibiotice Iasi, cea mai profitabila companie din portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a declarat Ioan Nani, directorul general al companiei. Acestea au depus deja la AVAS scrisori de intentie. "Tendinta pe piata mondiala este de crestere a consumului de medicamente generice, de aceea este si interes mare pentru astfel de producatori din Europa Centrala si de Est, si implicit din Romania", a declarat pentru MEDIAFAX Nani. Potrivit acestuia, pretul de vinzare al companiei ar trebui sa fie peste capitalizarea de piata, ce se ridica la aproximativ 220 de milioane de dolari.

Surse din piata ne-au declarat ca sapte dintre cele 15 companii care au trimis scrisori de intentie la AVAS sint din Romania, restul fiind din China, Marea Britanie sau Canada.

Cu o cota de piata de 3,2%, Antibiotice Iasi se situeaza pe pozitia a noua in topul companiilor de profil din tara. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 15% fata de 2005, ajungind la 24,6 milioane de euro in primul semestru.

O perioada plina de preluari

Anul acesta a fost unul extrem de agitat din punct de vedere al tranzactiilor de pe piata produselor farmaceutice. Astfel, la inceputul lui 2006, fondul american de investitii Advent International a vindut Terapia din Cluj uneia dintre cele mai importante companii din India: Ranbaxy pentru 270 de milioane de euro, aceasta fiind de altfel cea mai mare tranzactie de pe piata farmaceutica romaneasca din toate timpurile. In 2005, Zentiva, unul dintre cele mai puternice grupuri farmaceutice din Europa Centrala si de Sud-Est a cumparat pachetul majoritar la Sicomed Bucuresti pentru 102 milioane de euro. Ulterior a achizitionat si jumatate din ce ii lipsea. (A.S.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.