Dinamo a castigat norocos meciul de miercuri seara, printr-un gol superb reusit de Dennis Serban in minutul 92, cand a driblat tot ce i-a iesit in cale si l-a invins pe Carlos. Derby-ul a fost insa stricat de deciziile brigazii de arbitri, care a lua
Dinamo a castigat norocos meciul de miercuri seara, printr-un gol superb reusit de Dennis Serban in minutul 92, cand a driblat tot ce i-a iesit in cale si l-a invins pe Carlos. Derby-ul a fost insa stricat de deciziile brigazii de arbitri, care a luat deciziile importante in favoarea lui Dinamo. Tames a fost iertat de o eliminare in minutul 32, cand Corpodean a dus mana spre buzunar pentru a-i acorda al doilea cartonas galben, dar s-a razgandit, asistentul Nagy i-a semnalizat un duel departe de minge si de el, intre Thereau si Moti, eliminandu-l pe francez pentru o lovitura pe care i-ar fi aplicat-o fundasului dinamovist, apoi in minutul 87 l-a eliminat pe Nicolita pentru al doilea galben deoarece a intrat pe teren fara ca arbitrul Corpodean sa-i fi permis acest lucru. In rest, destul de putin fotbal, pentru ca Dinamo a dominat steril o echipa oaspete decimata de accidentari, de suspendari si de oboseala meciurilor grele din ultima saptamana. La final, stelistii erau foc si para pe arbitraj. "Cu o echipa de handbal nu poti juca fotbal. Ne-au facut prajituri, varza sau cum vreti sa spuneti. Arbitrajul lui Corpodean este o rusine. Nu i-a dat al doilea cartonas galben lui Tames, dar in schimb ne-a dat noua cate un fault, doua, in compensatie. A demonstrat cum te poate <<face>> un arbitru fara sa greseasca flagrant", a comentat Valeriu Argaseala, directorul executiv al ros-albastrilor. "S-a vrut un derby, dar dupa aceasta presiune care s-a pus pe arbitri si declaratiile ca Steaua e favorizata de acestia s-a vazut si reversul medaliei. Maniera de arbitraj a fost o rusine pentru fotbalul romanesc. Mi-a lasat un gust amar acest arbitraj. Asta e respectul pe care il merita Steaua pentru ce a facut in Europa din partea conducatorilor si a celor care sunt la putere in fotbalul romanesc", a rabufnit Oli. Acesta a detaliat: "Am avut o eliminare si, sincer, nu stiu ce putea sa vada tusierul de la 60 de metri. Apoi, in repriza a doua a venit si a doua eliminare si probabil ca venea si a treia daca mai tinea meciul inca 10 minute. Din moment ce nu dai cartonas rosu la Tames, apoi dai un galben gratuit la Nicolita, iar pe final ii spui acestuia ca atunci cand se repune mingea sa intre si pe urma ii dai al doilea cartonas galben... Dupa ce s-a intamplat, inseamna ca Dinamo nu a putut, pentru ca numai cu sansa au castigat acest meci", a afirmat Olaroiu. "Puteau gresi si arbitrii straini, dar azi nu cred ca se mai pune problema de greseala. Se stie istoria lui Corpodean", l-a acuzat antrenorul Stelei pe arbitru.
"Poate ca noi am avea ce sa-i reprosam lui Corpodean"
Mircea Rednic, antrenorul dinamovistilor, exulta la finalul partidei, prima din cariera sa de antrenor pe care o castiga in fata Stelei. "Ma bucur ca am reusit sa demonstram ca Dinamo are un lot valoros, cu baieti foarte buni, ambitiosi, care pot sa faca performanta. Ma bucur ca am castigat acest meci. Vreau sa vorbesc doar de prima repriza. Si la 11 la 11 echipa a fost peste Steaua. La un moment dat nici eu nu mai credeam ca putem sa castigam. A fost inspiratia de moment a lui Dennis Serban, nici eu nu stiu cum a trecut printre acei jucatori. Ma bucur ca am avut dreptate cand am insistat ca el sa vina la echipa, pentru ca avem nevoie de el. Acum am recunoscut si eu stadionul Dinamo, plin, alb-rosu, ma bucur ca nu am dezamagit suporterii", a spus Rednic. "Foarte putina lume a avut incredere in noi, in jucatori si chiar in mine. Dinamo a demonstrat ca se poate bate de la egal la egal cu o echipa ce joaca in Liga Campionilor", a mai afirmat Rednic. "Azi am fost si norocos si inspirat. Era si timpul, pentru ca de doi ani n-am fost nici una nici alta. Nota 10 pentru toata lumea, inclusiv pentru Gaev. M-am trezit cu el in gand si l-am titularizat. A fost una dintre surprizele mele. Daca se intampla ceva, acum eram impuscat", a povestit Rednic cum l-a introdus in poarta pe bielorusul care nu a mai aparat din octombrie anul trecut intr-un meci oficial. "Nu cred ca Becali are ce sa-i reproseze lui Corpodean, poate ca noi am avea", s-a marginit antrenorul dinamovist sa comenteze despre arbitraj. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.