La mai putin de 100 de zile pana la 1 ianuarie 2007, Romania primeste de la oficialii europeni asigurari tot mai ferme ca va fi primita fara intarzieri in comunitatea celor 25. Daca pe parcursul vizitelor la Bruxelles si Berlin, atat premierul Ca
La mai putin de 100 de zile pana la 1 ianuarie 2007, Romania primeste de la oficialii europeni asigurari tot mai ferme ca va fi primita fara intarzieri in comunitatea celor 25.

Daca pe parcursul vizitelor la Bruxelles si Berlin, atat premierul Calin Popescu Tariceanu, cat si presedintele Traian Basescu au fost imbarbatati de inalti oficiali cu ideea ca data aderarii va fi inscrisa mai mult ca sigur in raportul de monitorizare de saptamana viitoare, si eurodeputatii au tinut sa trimita un mesaj optimist Romaniei si Bulgariei. Intr-un comunicat al PE, majoritarea europarlamentarilor sustin aderarea celor doua tari, dar recomanda supravegherea indeaproape a reformelor solicitate de Bruxelles. Luna octombrie va fi una de foc pentru cele doua state. Daca la 26 septembrie, Comisia Europeana va recomanda data de aderare, la 11-12 octombrie aceasta va fi dezbatuta si supusa votului Legislativului de la Strasbourg, dupa care urmeaza sa fie confirmata in decembrie catre liderii statelor membre.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.