Procurorii anticoruptie au dispus ieri retinerea unui director executiv al unei firme din Bucuresti, care ar fi pretins bani de la un cetatean strain, promitandu-i ca-i va facilita obtinerea acordului de mediu si a altor autorizatii necesare punerii
Procurorii anticoruptie au dispus ieri retinerea unui director executiv al unei firme din Bucuresti, care ar fi pretins bani de la un cetatean strain, promitandu-i ca-i va facilita obtinerea acordului de mediu si a altor autorizatii necesare punerii in functiune a unui incinerator de deseuri. Luminita Constantinescu, director executiv al unei societati comerciale din Bucuresti, este acuzata de trafic de influenta. Potrivit DNA, in cursul lunii septembrie, aceasta ar fi pretins, cu ajutorul lui Vasile Drimus, de la un cetatean strain, administrator al unei societati comerciale, suma de 50.000 de euro. Ea a primit de la acesta 25.000 de euro, pretinzand ca are influenta asupra ministrului Mediului si asupra comisarului general al Garzii Nationale de Mediu, pentru a-i inlesni cetateanului strain obtinerea acordului de mediu si a altor autorizatii necesare punerii in functiune a unui incinerator de deseuri. Potrivit Mediafax, in momentul primirii sumei de 25.000 de euro, Luminita Constantinescu a fost prinsa in flagrant delict. Organizarea operatiunii a avut loc ca urmare a unei sesizari facute de ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI. Procurorii anticoruptie urmau sa o prezinte ieri pe femeie in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti, pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile. De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si masura interdictiei de a parasi tara impotriva lui Vasile Drimus pentru complicitate la trafic de influenta. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.