Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) si-a deschis primul sezon artistic la jumatatea lui septembrie cu premiera spectacolului "100% Dans" de Maria Baroncea si Eduard Gabia (joi 14 si vineri 15 septembrie), una din piesele finantate de CNDB l
Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) si-a deschis primul sezon artistic la jumatatea lui septembrie cu premiera spectacolului "100% Dans" de Maria Baroncea si Eduard Gabia (joi 14 si vineri 15 septembrie), una din piesele finantate de CNDB la prima selectie de proiecte (din aprilie 2006).
"Dans 100%" (concept: Maria Baroncea, Eduard Gabia; DJ: Ion Dumitrescu; durata: 50 min; coregrafia si interpretarea: Maria Baroncea, Carmen Cotofana, Mircea Ghinea, Florin Flueras, Mihaela Dancs, Iuliana Stoianescu, Paul Dunca, Ionut Stana, Florin Fieroiu, Cristian Nanculescu, Daria Gabor, Maria Mora, Luiza Neumayer, Ana Costea, Emanuel Ionescu) e o jucarie care ia nastere in mintea spectatorului, nemiscat in urmarirea a 15 corpuri miscandu-se pe muzica de discoteca, fara sa se priveasca in ochi si intrand cu greu intr-un dialog direct, pe masura ce epuizarea isi face loc in trupuri. Cum ar fi sa va gasiti in cea mai aglomerata dintre discotecile bucurestene (sa zicem "Fire", intr-o zi fara taxa de intrare), stand pe margine pentru a urmari, in aglomeratia de corpuri infierbantate, povestile pe care le spun corpurile celor care danseaza? Povestea fetei in fusta si bluza de scolarita, cu o floare in piept (Carmen Cotofana), care incepe prin a se misca timid si se dezlantuie pe parcurs intr-o adevarata explozie de sexualitate implicita. Sau cea a barbatului in blugi si tricou cu manecile prea lungi (Florin Fieroiu), cu agilitatea sa pe care n-ai banui-o, cu alonjele mai mult sau mai putin indemanatice intr-un spatiu care pare sa nu-l cuprinda. O piesa care lasa loc imaginatiei, dar care, poate, ar fi fost mai generoasa in propunerea-i daca dansatorii n-ar fi fost coregrafi profesionisti...
Sfarsit de an incarcat de dans
La inceput de septembrie, Centrul National al Dansului si-a anuntat, in mare, si programul pentru a doua parte a lui 2006. Cu ocazia Sommet-ului Francofoniei de la Bucuresti, CNDB va gazdui, pe 24, 25 si 26 septembrie, spectacolul "Labo-mix", creat de un grup de artisti din sase zone francofone europene.
Din octombrie pana in decembrie, CNDB va prezenta celelalte productii finantate in prima selectie: "Aici, acum" de Andreea Novac, "Putin mai reali decat necesar" de Florin Flueras, "Lego" de Adrian Stoian si "Switching the Body" de Ion Dumitrescu. Premiere vor avea in noiembrie si decembrie si co-productiile "Creatie 2007" (titlu provizoriu) de Manuel Pelmus, si "8 Days a Week" de Eduard Gabia.
In aceeasi perioada (octombrie-decembrie), sunt invitate "Ready "Modern" Made" de Florin Fieroiu (cu Carmen Cotofana), "Less Borders" de Liliana Iorgulescu, "Harta gandurilor - Last Concern About Fitting into the World" de Maria Baroncea, "Not a Life Saving Device" de Alexandra Pirici, "James" de Silvia Calin si Andreea Duta, "Stars High in Amnesia's Sky" de Mihai Mihalcea si "O" de Brynjar Bandlien.
In cadrul "Zilelor dansului german la Bucuresti", Institutul Goethe (in parteneriat cu CNDB) va aduce la Bucuresti trei piese de referinta ale unor importanti coregrafi europeni: "Self-Unfinished" de Xavier Le Roy, "Performing Performance - No Money, No Love" de Jochen Roller, si "Still Lives" de Isabelle Schad, Frederic Gies, Manuel Pelmus si Bruno Pocheron.
Proiectul "Sertar" va continua in aceasta stagiune cu doua intalniri dedicate unor pionieri ai dansului contemporan romanesc: Miriam Raducanu si Trixy Checais. De asemenea, CNDB va gazdui o expozitie de fotografie de dans (fotografii realizate de Claudiu Cobilanschi) organizata de Asociatia culturala ArtLink, care va fi deschisa publicului in perioada 28 septembrie - 30 noiembrie.
Biletele la spectacolele CNDB se pun in vanzare cu o ora inaintea fiecarei reprezentatii la sediul Centrului. Se pot face rezervari de luni pana vineri la tel. 318 86 76, intre orele 10.00 - 16.00, sau pe e-mail, la rezervari@cndb.ro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.