Seful Statului Major General, generalul Eugen Badalan, a fost primit ieri, la Palatul Cotroceni, de presedintele Traian Basescu. El anuntase luni ca ii va cere sefului statului trecerea in rezerva. "Nu accept punerea la dispozitie, ci trecerea in rez
Seful Statului Major General, generalul Eugen Badalan, a fost primit ieri, la Palatul Cotroceni, de presedintele Traian Basescu. El anuntase luni ca ii va cere sefului statului trecerea in rezerva. "Nu accept punerea la dispozitie, ci trecerea in rezerva", preciza Badalan subliniind ca ii va solicita presedintelui verificarea legalitatii modului in care s-a inceput urmarirea sa penala. In dosarul "Tofan", procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala si fata de alti fosti si actuali ofiteri din Ministerul Apararii, acuzati de fapte de coruptie. Potrivit sefului SMG, modul in care s-a inceput urmarirea penala in cazul sau este "interpretabil". "S-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva mea fara sa mi se prezinte probele pentru care eu sunt invinuit, fara ca eu sa am cunostinta de acest lucru", preciza Badalan.
Procurorii anticoruptie au inceput, pe 8 septembrie, urmarirea penala fata de seful SMG pentru fapte de coruptie intr-un dosar privind legalitatea contractului de schimb dintre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group, derulat in perioada 2000-2004, cand la conducerea acestei structuri a Armatei era generalul Eugen Badalan.
De asemenea, Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a anuntat, ieri, ca a propus numirea in functia de sef al Statului Major General (SMG) pe viceamiralul Gheorghe Marin, actualmente detinator al functiei de sef al Statului Major al Fortelor Navale. Propunerea ministrului Atanasiu a ajuns la presedintele Traian Basescu prin intermediul prim-ministrului Calin Popescu-Tariceanu si vine la o zi dupa ce gen. Eugen Badalan a declarat ca va cere sefului statului trecerea in rezerva in conditiile in care se va decide punerea sa la dispozitia organelor de ancheta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.