Potrivit declaratiilor directorului Directiei Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Bogdan Donciu unificarea Aeroportului International Henri Coanda din Otopeni si a Aeroportului International Aurel Vlaicu din B
Potrivit declaratiilor directorului Directiei Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Bogdan Donciu unificarea Aeroportului International Henri Coanda din Otopeni si a Aeroportului International Aurel Vlaicu din Baneasa nu va genera neaparat o majorare a taxelor aeroportuare, informeaza Rompres.
Intr-o declartie recenta Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a declarat ca cele doua aeroporturi din apropierea Bucurestiului vor fi unificate, ceea ce ar putea duce la o majorare a taxelor aeroportuare. Oficialul Directiei Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Bogdan Donciu sustine insa ca unificarea celor doua aeroporturi nu va atrage in mod necesar o scumpire a taxelor si este de parere ca aceasta unificare este cea mai buna initiativa pentru dezvoltarea celor doua aeroporturi, aflate la doar cativa kilometri distanta, dar ca activitatea lor va fi in continuare diferita.
"Daca se unesc cele doua aeroporturi isi coordoneaza mai bine partea operationala de trafic, se poate intampla sa creasca tarifele, dar nu este neaparat necesar. Totusi, ele vor continua sa actioneze in mod diferit. Eu vad Otopeni-ul ca un aeroport destinat in principal curselor comerciale si cargo, in timp ce Baneasa, ca aeroport de oras, se preteaza mai bine pe un trafic de afaceri cu avioane de mici dimensiuni", a declarat Bogdan Donciu.
Reprezentantul Ministerului Transporturilor a spus ca Romania trebuie sa-si dezvolte aeroporturile, deoarece se va confrunta cu o mare concurenta din parte a aeroporturilor vecine, precum cele de la Varna si Burgas, si cu o masiva crestere a traficului dupa aderarea la Uniunea Europeana. "Trebuie sa facem fata unei cresteri masive de trafic pe zone terminale dupa intrarea in UE, traficul urmand sa creasca chiar cu 50%. De aceea, este necesara o mai mare coordonare a aeroporturilor, daca nu o unificare macar o asociere, asa cum se va intampla cu aeroporturile de la Arad si Timisoara", a explicat reprezentanul Ministerului Transporturilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.