Transnistria se simte amenintata de exercitiile militare de cooperare Lancer/Longbow-2006, desfasurate, zilele acestea, de NATO in Republica Moldova, transmite Mediafax. "Consideram ca aceste exercitii reprezinta o amenintare in crestere fata de Repu
Transnistria se simte amenintata de exercitiile militare de cooperare Lancer/Longbow-2006, desfasurate, zilele acestea, de NATO in Republica Moldova, transmite Mediafax. "Consideram ca aceste exercitii reprezinta o amenintare in crestere fata de Republica Transnistria", a declarat, luni, presedintele Comisiei de Securitate, Aparare si Mentinere a Pacii din Sovietul Suprem transnistrean, in urma lansarii operatiunilor. "Transnistria trebuie de asemenea sa ia parte la aceste exercitii deoarece noi, alaturi de Moldova si Rusia, am fost parteneri egali la operatiunea de mentinere a pacii incepand din 1993", a opinat responsabilul transnistrean, apreciind ca "daca acelea sunt, intr-adevar, exercitii de mentinere a pacii, trebuie intrunite si aceste criterii". Republica Moldova gazduieste, incepand de luni, exercitiile multinationale de mentinere a pacii Longbow/Lancer 2006, in cadrul cadrul Programului "Parteneriat pentru Pace". Noua state membre NATO (Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Grecia, Canada, Lituania, Polonia, Statele Unite si Turcia), precum si 12 state partenere (Austria, Azerbaidjan, Albania, Armenia, Belarus, Georgia, Kazakhstan, Macedonia, Republica Moldova, Ucraina, Croatia si Elvetia) participa la aceste manevre. Desi au debutat simultan, exercitiile de comandament si stat major Longbow se vor incheia la 20 septembrie, manevrele Lancer vizand trupele de teren urmand sa fie definitivate la 29 septembrie. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.