Crestinii sarbatoresc astazi Inaltarea Sfintei Cruci. In jurul anului 323, imparatul roman Constantin cel Mare a trimis-o la Ierusalim pe mama sa, Elena, pentru a cauta Mormantul Domnului si Sfanta Cruce, pe care fusese rastignit Iisus Hristos. Dupa

Crestinii sarbatoresc astazi Inaltarea Sfintei Cruci. In jurul anului 323, imparatul roman Constantin cel Mare a trimis-o la Ierusalim pe mama sa, Elena, pentru a cauta Mormantul Domnului si Sfanta Cruce, pe care fusese rastignit Iisus Hristos. Dupa ce Crucea a fost gasita, patriarhul Macarie al Ierusalimului a inaltat Sfanta Cruce pe Golgota chiar pe locul rastignirii pentru inchinarea credinciosilor. Spre deosebire de alte praznice imparatesti, Inaltarea Sfintei Cruci se serbeaza cu post, pentru ca ne aminteste de Patimile si Moartea lui Hristos. In Sfintele Scripturi se spune ca semnul Sfintei Cruci va straluci pe cer inainte de sfarsitul lumii.

CREDINTE POPULARE, TRADITII, SEMNE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.