Nemultumiti de faptul ca patronii turci de la Azomures, noii proprietari ai combinatului Chimpex - Constanta, au disponibilizat 220 de angajati ai companiei, cu toate ca in contractul de privatizare se angajau ca timp de cinci ani sa nu faca disponi

Nemultumiti de faptul ca patronii turci de la Azomures, noii proprietari ai combinatului Chimpex - Constanta, au disponibilizat 220 de angajati ai companiei, cu toate ca in contractul de privatizare se angajau ca timp de cinci ani sa nu faca disponibilizari, sindicatul companiei va declansa incepand de astazi conflictul de munca, protestul putandu-se transforma intr-o greva generala pe timp nelimitat. Salariatii acuza patronatul ca intentioneaza sa distruga sindicatul deoarece acesta a dezvaluit in cateva randuri ilegalitatile pe care turcii le savarsesc in combinat.

Nicolae Coman, liderul sindicalistilor de la Chimpex, a declarat pentru “Gardianul” ca de la preluarea pachetului de 74,37% din actiunile Chimpex, Azomures SA Targu Mures, reprezentat de turcii Suart Surmen, Mehmet Fuat Kalgay, Bulent Goktuna, Talat Yildirim si Adnan Khaban, nu a facut nici o investitie, lucru prevazut in contractul de privatizare, a distrus activele societatii si nu a platit salariile la timp. Personalul disponibilizat de patronii Chimpex reprezinta 38% din totalul salariatilor si, spun sindicalistii, nu s-a facut nici o notificare in acest sens.

De la Gritac la Mustafa
Combinatul Chimpex a apartinut, pana in anul 2004, firmei Rompac International, societate apartinand unor oameni de afaceri apropiati liberalului Dan Radu Rusanu. Potrivit unei anchete derulate de Politia Transporturi Port Constanta si de DNA Constanta, reprezentantul Ropac in Chimpex, Dan Gritac, a oferit la un pret subevaluat unul dintre cele mai importante active ale Chimpex, drept multumire pentru faptul ca Rusanu a ajutat Rompac cu mai multe credite bancare in perioada cand liberalul detine functia de presedinte al Exim Bank Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.