Cu o luna inainte de sosirea la Bucuresti a unei comisii europene care va redeschide ancheta privind escala avioanelor CIA in Romania si posibila existenta aici a unuia sau mai multor centre de detentie secrete, ziarul Chicago Tribune face noi dezval
Cu o luna inainte de sosirea la Bucuresti a unei comisii europene care va redeschide ancheta privind escala avioanelor CIA in Romania si posibila existenta aici a unuia sau mai multor centre de detentie secrete, ziarul Chicago Tribune face noi dezvaluiri.


Cotidianul scrie ca anchetatorii de la Consiliul Europei studiaza in prezent, impreuna cu experti ai Parlamentului Romaniei, un incident petrecut pe Aeroportul Baneasa din Bucuresti, unde, in decembrie 2004, un avion Gulfstream 4, atribuit CIA, a aterizat pe o pista in constructie, avariind o parte a trenului de aterizare si un rezervor. Avionul de mici dimensiuni ar fi venit din Bagram (un oras in Afganistan, unde se afla o inchisoare americana) si ar fi oprit la Bucuresti pentru alimentare. Ziarul precizeaza ca aeronava, la bordul careia se aflau sapte persoane, era inregistrata pe numele unor firme-fantoma din SUA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.