Cel mai mare mall din Romania, Baneasa Shopping City, va fi deschis anul viitor in cadrul Zonei Comerciale Baneasa, polul cumparaturilor din Capitala.

Bucurestenii vor putea sa faca cumparaturi si sa se distreze pe aproximativ 90 de hectare, in Zona Comerciala Baneasa. Aceasta reprezinta un concept nou pe piata romaneasca, care aduce in atentia cumparatorului ideea de diversitate.
POLUL CUMPARATURILOR. Prima faza a Zonei Comerciale Baneasa, cel mai mare spatiu comercial din Europa Centrala si de Est, este deja finalizata, o data cu deschiderea Galeriei Mobexpert. Aici functioneaza: Carrefour, Metro, BricoStore, Mobexpert precum si galeria comerciala Feeria. ""Am intrat acum in cea de-a doua faza, care cuprinde constructia celui mai mare mall din Romania, Baneasa Shopping City, a unui magazin de mobila Ikea si a unui showroom auto, unde vor fi expuse pentru vanzare renumite marci de masini din intreaga lume"", a declarat Ali Ergun Ergen, retail development manager in cadrul Baneasa Developments. El a mai precizat ca Zona Comerciala Baneasa va fi prezentata la Targul International de Retail, de la Mapic, Cannes, cel mai mare din domeniu, pentru a capata o legitimitate internationala.
MALL-UL DIN BANEASA. Piesa de rezistenta a zonei comerciale este Baneasa Shopping City, cel mai mare mall din Romania. Acesta va avea o suprafata totala de 120.000 mp si va oferi cumparatorilor peste 220 de magazine la standarde europene. ""Baneasa Shopping City cuprinde, spre deosebire de alte mall-uri existente pe piata, primul food court construit pe trei niveluri, cu o larga deschidere spre zona de distractie din jurul sau"", ne-a declarat Ali Ergun Ergen. El a mai adaugat ca mall-ul va aduce in premiera in Romania numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber, adresate intregii familii. ""Planurile initiale prevedeau ca mall-ul sa fie amplasat intre Ikea si Carrefour ca o unitate singura, dar acum legatura dintre Carrefour si mall se va face printr-o cupola, astfel incat totul va deveni un mare centru commercial"", a mai precizat Ali Ergun Ergen.
DISTRACTIE PENTRU TOATA FAMILIA. Zona de distractie a fost proiectata sa fie proportionala cu tot ceea ce ofera Zona Comerciala Baneasa, ca dimensiune. ""Cunoastem orasul, cunoastem nevoile oamenilor. Stim ca distractia intr-un loc inchis este foarte cautata, asa ca am decis sa construim un parc de distractie imens, probabil cel mai mare din toata regiunea. Va fi dezvoltat pe circa 15.000 mp si va deveni unul dintre cele mai importante puncte de atractie ale zonei comerciale"", a declarat Ali Ergun Ergen. Supercomplexul va oferi cele mai largi si variate posibilitati de distractie si petrecere a timpului liber, care se vor adresa intregii familii: multiplex, piste de bowling, jocuri electronice, casino, centru de frumusete si sanatate, o sala de concerte multifunctionala. Acest centru de distractie va fi gata in martie 2008. ""Scopul pentru care vrem sa construim un parc de distractii atat de mare este ca ne dorim ca toata zona comerciala sa devina o destinatie pentru oameni, pentru intregul oras"", adauga Ali Ergun Ergen.