James Bond era cunoscut ca mare amator de votca indoita cu vermut Martini, fara a avea insa, dupa cate se pare, vreo preferinta fata de ingredientele din care era votca preparata.
Ca si alti bautori de votca, probabil nu stia ca unele soiuri sunt
James Bond era cunoscut ca mare amator de votca indoita cu vermut Martini, fara a avea insa, dupa cate se pare, vreo preferinta fata de ingredientele din care era votca preparata.
Ca si alti bautori de votca, probabil nu stia ca unele soiuri sunt fabricate din grau, secara sau ovaz, altele din cartofi, sfecla de zahar ori diferite fructe, ba chiar si din marmelada. Intr-o povestire populara din Rusia, votca este preparata dintr-un picior de scaun, in paralel circuland si versiunea ca atat de cunoscuta pufoaica ar servi, la nevoie, in acelasi scop. Legenda care nu este atat de departe de adevar, de vreme ce, odinioara, votca ieftina se facea in Rusia din produsele secundare de la fabricarea pastei de hartie. Pornind de aici, in Uniunea Europeana are loc o adevarata disputa in jurul materiei prime din care trebuie fabricata votca, unele tari sustinand ca e bun orice produs agricol, in vreme ce altele argumenteaza ca adevarata votca se face numai din cereale sau din cartofi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.