Capitalul social al societatii Rafo Onesti va fi majorat prin conversia in actiuni a unor datorii de 1,89 miliarde de lei si tranzactionarea actiunilor in cadrul unui sistem alternativ administrat de Bursa de Valori Bucuresti, conform unui comunicat
Capitalul social al societatii Rafo Onesti va fi majorat prin conversia in actiuni a unor datorii de 1,89 miliarde de lei si tranzactionarea actiunilor in cadrul unui sistem alternativ administrat de Bursa de Valori Bucuresti, conform unui comunicat transmis de companie BVB. Majorarea a fost aprobata de actionarii Rafo in cadrul Adunarii Generale, convocata la inceputul lunii august, de administratorul Rafo Onesti, firma V&V Trading.
In cadrul Adunarii Generale din 8 septembrie, s-a aprobat ca actionarii existenti sa aiba dreptul de a subscrie alte actiuni, emise pentru pastrarea ponderii participatiei in capitalul total.
Totodata, s-a aprobat achizitionarea cu titlu gratuit de catre Rafo a partilor sociale reprezentand 0,0008% din capitalul Hotel Sport, astfel Rafo devenind actionar unic. Actionarii au aprobat si contractul de cesiune incheiat intre persoane fizice la Expert Office, societate la care Rafo este asociat majoritar detinand 99,6% din capital, avand ca obiect cesionarea unei parti sociale reprezentand 0,4% din capital.
Datoriile companiei Rafo catre bugetul de stat sunt de peste un miliard de lei. Societatea nu recunoaste insa decat datoria de baza, acumulata pana in octombrie 2003, cand Balkan Petroleum a preluat de la firmele Imperial Oil si Canyon Servicos pachetul majoritar de actiuni la Rafo, respectiv 600 milioane lei, transmite Mediafax.
Potrivit reprezentantilor Rafo, statul va putea sa recupereze banii de la Rafo daca va accepta conversia sumelor in actiuni, acestea urmand sa fie cumparate de noul actionar majoritar, Calder-A, sau vandute pe piata.
Calder-A a incheiat, in iulie 2005, cu Balkan Petroleum, un contract pentru preluarea a 98% din actiunile Rafo, depunand in mai 2006 la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului documentele pentru aprobarea novatiei. AVAS nu a emis inca o hotarare in acest sens.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.