Bogdan Baltazar, fost vicepresedinte al FPS, a fost audiat, ieri, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar, in care se fac acte premergatoare, care priveste privatizarea fostei Intreprinderi de Masini Grele Bucuresti (IMGB
Bogdan Baltazar, fost vicepresedinte al FPS, a fost audiat, ieri, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar, in care se fac acte premergatoare, care priveste privatizarea fostei Intreprinderi de Masini Grele Bucuresti (IMGB).

Bogdan Baltazar a declarat ca prezenta sa a avut loc „in contextul in care anchetatorii verifica mai multe privatizari efectuate in perioada 1997-1998, cand el ocupa functia de vicepresedinte al Fondului Proprietatii de Stat“. Privatizarea IMGB s-a finalizat in decembrie 1997, prin incheierea contractului de vånzare-cumparare de actiuni intre fostul FPS si firma norvegiana Kvaerner ASA. In anul 2003, Curtea de Conturi sustinea, intr-un raport, ca privatizarea SC IMGB SA, realizata in 1997 de fostul FPS, poate fi incadrata in randul actiunilor nereusite si neperformante, care nu si-au atins scopurile minimale propuse si care, in perioada 1998-2001, au insumat o pierdere de peste 1.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.