ieri, in Sala Mare a Palatului Administrativ, la o intrunire, la care li s-a cerut sa semneze protocolul de colaborare pentru sprijinirea producatorilor agricoli si a crescatorilor de animale, in vederea atingerii standardelor de functionare in Uniun
ieri, in Sala Mare a Palatului Administrativ, la o intrunire, la care li s-a cerut sa semneze protocolul de colaborare pentru sprijinirea producatorilor agricoli si a crescatorilor de animale, in vederea atingerii standardelor de functionare in Uniunea Europeana si a facilitarii accesului la programele cu finantare internationala. Primarii s-au angajat, prin protocol, sa se implice in sprijinirea activitatilor de constituire a asociatiilor profesionale si a grupurilor de producatori, in functie de specificul agricol al zonei de referinta, si a functionarii asociatiilor, pentru inregistrarea cotelor de lapte, pentru ajutoarele de stat, identificarea parcelelor agricole. Prevederea care a provocat discutii ample a fost punerea de catre primarii la dispozitia Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, APIA, a unui spatiu adecvat, pentru derularea actiunii de identificare a parcelelor agricole de catre fermieri si repartizarea unei persoane din cadrul primariei care cunoaste terenul si fermierii. Primarilor li s-a cerut si sa sustina infiintarea si functionarea oficiilor de consultanta agricola, veterinara si financiara, cu cate un specialist din primarie, Directia Agricola, Directia Sanitar-Veterinara, Agentia de Plati, Prefectura, cu permanenta din partea primariei.

Refuz de semnare a protocolului
Subprefectul Cynthia Curt a explicat necesitatea acestui protocol, care va fi valabil pentru cinci ani, in conditiile in care, din 2007, vor intra in vigoare normele europene de calitate a produselor agricole.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.