A doua generatie a lui Symbol a fost lansata pe piata romaneasca dupa ce predecesorul acestui model s-a vindut in peste 500.000 de unitati.

Renault a inceput comercializarea in Romania a noului Symbol, un model care este prezent pe 64
A doua generatie a lui Symbol a fost lansata pe piata romaneasca dupa ce predecesorul acestui model s-a vindut in peste 500.000 de unitati.

Renault a inceput comercializarea in Romania a noului Symbol, un model care este prezent pe 64 de piete internationale.

Designul exterior a fost regindit astfel incit noul Symbol sa afiseze o linie mai moderna prin adoptarea in partea frontala si spate a unor bare de protectie in ton cu caroseria, o noua grila a calandrului, baghete laterale si minere exterioare de usi vopsite in culoarea caroseriei, precum si prin adaugarea unei noi game de jante de aluminiu.

Culorile nou introduse, Gri Olive, Bleu Gris, Bleu Methyl, Bej Poivre, continua seria noutatilor prezente pe noul Symbol.

La interior, modelul se remarca prin redesenarea plansei de bord si o gama noua de tapiterii si ambiante interioare. Pentru o mai buna lizibilitate, grafica tabloului de bord a fost reinnoita, iar fondul cadranelor este acum alb. Unul dintre marile atuuri ale noului model este volumul portbagajului, care masoara 510 litri.

La capitolul siguranta activa si pasiva, inca de la primul nivel de echipare, noul Symbol poate fi dotat cu ABS, airbag sofer si pasager, centuri de siguranta cu limitator de efort integrat pentru locurile din fata si tetiere reglabile in inaltime pentru toate locurile.

Sub 100 de cai-putere

Motorizarile disponibile pe noul Symbol cuprind doua propulsoare pe benzina si doua pe motorina. Cel mai mic motor de 1,4 litri si opt valve genereaza 75 de cai-putere. Desi a pastrat cilindreea, Renault a injectat in al doilea motor un plus de putere de 23 de cai-putere. La motorizarile pe benzina, cele doua propulsoare de 1,5 litri dezvolta 65, respectiv 80 de cai-putere. Pretul de intrare in gama pentru noul Symbol este de 7.159 de euro fara taxe si de 8.605 euro cu toate taxele incluse.

Din 1999, anul lansarii modelului Symbol, s-au vindut peste 500.000 de unitati in intreaga lume. In Romania, Symbol a inregistrat vinzari de peste 33.500 de unitati de la lansarea modelului, in 2001.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.