Nicolae Vulpe, tanarul care sustine ca a fost martor la intalnirea presedintelui Traian Basescu cu lideri marcanti ai PD la un restaurant din Capitala, nu s-a prezentat ieri, la Palatul Cotroceni, pentru a-l identifica pe ofiterul Serviciului de Prot
Nicolae Vulpe, tanarul care sustine ca a fost martor la intalnirea presedintelui Traian Basescu cu lideri marcanti ai PD la un restaurant din Capitala, nu s-a prezentat ieri, la Palatul Cotroceni, pentru a-l identifica pe ofiterul Serviciului de Protectie si Paza (SPP) pe care l-a acuzat ca i-ar fi sters inregistrarea discutiei purtate de seful statului de pe telefonul mobil. "Domnul Nicolae Vulpe a fost asteptat, incepand cu ora 11.00, dar, pana in momentul de fata, nu s-a prezentat", a declarat presei purtatorul de cuvant al SPP, Bogdan Onea. El a reiterat faptul ca persoana indicata de Nicolae Vulpe, in cadrul unei emisiuni televizate, drept cea care i-ar fi sters inregistrarea "nu este angajat al SPP". Presedintele Basescu l-a invitat la Palatul Cotroceni pe Nicolae Vulpe, cel care a afirmat ca a auzit, de la o masa alaturata, discutia purtata de Traian Basescu cu primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, cu ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, pentru a-l identifica pe ofiterul SPP. "Maine (ieri - n.r.), la ora 11,00, sa fie la poarta Leu ca sa vada ofiterii din grupul meu de protectie. Daca il recunoaste pe cel care i-a sters inregistrarea, eu va promit nu numai ca informez public, dar il dau si afara", a declarat presedintele Basescu luni seara, in cadrul unei interventii telefonice la un post privat de televizate. In acest context, Basescu a precizat ca relatarile din presa referitoare la intalnirea sa cu cei trei lideri ai PD sunt "inexacte". De altfel, potrivit sefului statului, toate subiectele discutate cu cei trei politicieni erau deja cunoscute presei, nefiind dezvaluit niciun secret de stat in acest sens. Pe de alta parte, Basescu a afirmat ca nu s-a referit, in cadrul discutiilor purtate, la o colaborare PUR cu TSD, ci la admiterea Partidului Democrat in Partidul Popular European (PPE). De asemenea, Traian Basescu spunea ca nu poate confirma numirea viceamiralului Gheorghe Marin, seful Fortelor Navale, in locul generalului Eugen Badalan, seful Statului Major al Armatei. Intrebat despre fuziunea PD-PNL, presedintele a declarat ca nu se va implica in acest proiect. Desi presedintele Basescu a afirmat ca nu poate confirma inlocuirea sefului Statului Major al Armatei, generalul Eugen Badalan, cu viceamiralul Gheorghe Marin, totusi ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a anuntat ieri ca a propus numirea lui Marin, actualmente detinator al functiei de sef al Statului Major al Fortelor Navale, in functia de sef al SMG.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.