Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a sustinut ieri, dupa audierea la CNSAS, ca nu a avut angajament, nume conspirativ sau note informative date la Securitate si ca ar putea sa ii dea in judecata pe cei care au spus ca a fost colaborator al Securitatii. "Nu
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a sustinut ieri, dupa audierea la CNSAS, ca nu a avut angajament, nume conspirativ sau note informative date la Securitate si ca ar putea sa ii dea in judecata pe cei care au spus ca a fost colaborator al Securitatii. "Nu am nici un fel de angajament, nu am nici un fel de nume conspirativ, pe care sa-l fi acceptat impreuna cu vreun ofiter de Securitate, nu am nici o informatie data, nici orala, nici scrisa, astfel incat sunt convins ca voi primi certificat de la Consiliu ca nu am fost colaborator al Securitatii", a spus Gyorgy Frunda, dupa ce a fost audiat, la cerere, de catre Colegiul CNSAS. Senatorul a mai spus ca nu sustine ideea publicarii integrale a continutului dosarelor de Securitate. "Ce se intampla daca un copil afla ca tatal lui a avut o legatura in afara casatoriei? Se ajunge la divorturi, la relatii tensionate intre membrii familiei!", a explicat Frunda. Acesta a dezvaluit ca are cinci dosare, dintre care doua sunt de retea. Primul dosar de retea vizeaza incercarea de racolarea a sa si cuprinde un raport in care este caracterizat ca "dusmanos, sovin si iredentist". Al doilea dosar de retea se refera la faptul ca Frunda a refuzat racolarea, insa acest document lipseste. Senatorul a mai spus ca apar "2-3 taieturi" in dosare. "E clar ca in dosare s-a lucrat", a precizat liderul UDMR, adaugand ca respectivele dosare "sunt facute de Securitate dupa 1990 sau inainte de 1990" si ca "au ca scop defaimarea, calomnierea oamenilor despre care au fost facute". (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.