Poloul romanesc continua sa uimeasca o lume intreaga si sa scoata pe banda rulanta rezultate senzationale, in ciuda conditiilor improprii din tara. Avand la dispozitie doar o mana de bazine pentru pregatire, din care doar cel de la Oradea se ridica l
Poloul romanesc continua sa uimeasca o lume intreaga si sa scoata pe banda rulanta rezultate senzationale, in ciuda conditiilor improprii din tara. Avand la dispozitie doar o mana de bazine pentru pregatire, din care doar cel de la Oradea se ridica la standarde occidentale, o baza de selectie penibila si un buget anual infim, care nici macar nu suporta comparatie cu al adversarelor din marile competitii, reprezentativa pregatita de Vlad Hagiu a dat din nou lovitura si a obtinut locul patru la Euro 2006, ratand podiumul continental dupa o evolutie modesta cu Spania, in care dorinta de victorie din superba intalnire cu Italia a fost biruita clar de oboseala. Dar si de obsedanta mentalitate balcanica, de care tricolorii n-au scapat, in ciuda eforturilor depuse de expertul in pregatire psiho-fizica Florentin Marinescu, care i-a facut pe poloisti sa vorbeasca, in premiera, despre castigarea unei medalii sau a unei competitii majore. "Pentru noi este o onoare ca am iesit pe locul 4 si ca echipele care sunt in fata noastra sunt cele mai bune din Europa. Din pacate, ne lipsesc meciurile de miza! Noi am avut prea mari emotii in finala mica, in vreme ce Spania este obisnuita cu astfel de meciuri", a declarat la revenirea in tara capitanul Florin Bonca. Intampinati cu flori si aclamati la scena deschisa pe aeroport, rand pe rand, tricolorii s-au imbratisat cu rudele, prietenii si oficialii FRP, fiind mandri ca au realizat o noua performanta. "Cred ca se putea mai mult, dar au intervenit mai multi factori", a declarat Alexandru Matei-Guiman, unul din principalii marcatori ai echipei, alaturi de Radu Cosmin, Andrei Iosep, George Georgescu si Edi Andrei. Din pacate, ultimul a facut o declaratie socanta, anuntand ca renunta la nationala. "I-am anuntat pe baieti ca renunt la lot, in primul rand pentru ca vreau sa fiu mai aproape de familie", a spus Edi Andrei-Dina, care le-a facut zile fripte ibericilor in finala mica, marcand trei goluri superbe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.