Rujurile, sampoanele sau gelurile de dus vor deveni o ""amintire"" pentru pasagerii care vor calatori in statele UE. Dupa atentatele dejucate de autoritatile britanice la sfarsitul lunii august, lichidele nu vor mai fi bine venite la bordul avioane
Rujurile, sampoanele sau gelurile de dus vor deveni o ""amintire"" pentru pasagerii care vor calatori in statele UE. Dupa atentatele dejucate de autoritatile britanice la sfarsitul lunii august, lichidele nu vor mai fi bine
venite la bordul avioanelor.

Haosul starnit, la sfarsitul lunii trecute, pe aeroportul britanic Heathrow de planurile teroristilor care urmau sa foloseasca explozibili lichizi pentru a duce la indeplinire atentate i-a pus in mare dificultate pe europeni. Daca, in mod normal, aeroporturile din statele UE sunt dotate cu sisteme de securitate performante pentru a sesiza prezenta in bagaje a armelor albe sau a altor echipamente militare, in schimb, lichidele nu erau considerate drept un pericol. Acest lucru i-a pus pe jar pe oficialii europeni. Ei se gandesc sa adopte modelul autoritatilor britanice, care, dupa momentul Heathrow, nu accepta prezenta unor lichide la bordul avioanelor sau verifica la sange pana si laptele pentru sugari.
LA FLACONEL. Mergand pe principiul ca ""terorismul nu are fata"", iar, mai nou, nici o stare de agregare bine definita, comisarul european pentru Transporturi, Jacques Barrot, a anuntat ieri ca Bruxellesul are de gand sa restranga cantitatea de lichide autorizate in bagajele de mana, relateaza AFP. Oficialul a explicat ca unele lichide, precum samponul sau parfumul, vor fi autorizate, dar la flacoane foarte mici, in timp ce cumparaturile din duty-free vor fi sigilate in saci speciali.
TRUCURILE PASAGERILOR. In viata de zi cu zi, masurile de securitate ale autoritatilor din Regat nu le fac placere pasagerilor. Din contra, in loc sa coopereze in vederea evitarii unor atentate teroriste, calatorii nu stiu ce sa mai inventeze ca sa treaca produsele lichide de check-in, relateaza cotidianul Washington Post. Unele dame isi ascund in buzunare sau in manecile de la haine cate un ruj, altele apeleaza la portfarduri din metal in care isi inghesuie produsele preferate, pentru ca filtrul nu detecteaza decat metalul, dar nu si lichidele dinauntru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.