Ordonanta Guvernamentala privind privatizarea BCR a trecut ieri de Camera inferioara a Parlamentului. Cu 135 voturi "pentru", 118 "impotriva" si doua abtineri, deputatii au hotarat, printre altele, ca valoarea despagubirilor platibile de catre vanzat

Ordonanta Guvernamentala privind privatizarea BCR a trecut ieri de Camera inferioara a Parlamentului. Cu 135 voturi "pentru", 118 "impotriva" si doua abtineri, deputatii au hotarat, printre altele, ca valoarea despagubirilor platibile de catre vanzator (statul) nu va depasi 50% din pretul de cumparare a pachetului de actiuni platit de Erste catre AVAS. In textul legii se mai arata ca, in ipoteza in care, in perioada dintre semnarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni si data finalizarii procesului de privatizare, se produce un prejudiciu sau pierdere neta cu o valoare cuprinsa intre 150 de milioane si 300 milioane de euro, evidentiata, in orice mod, in situatiile financiare ale bancii, vanzatorul este autorizat sa despagubeasca banca pentru respectivul prejudiciu sau pierdere neta.

Privatizarea nu obliga suplimentar statul

Privatizarea Bancii Comerciale Romane nu va crea obligatii suplimentare statului roman, a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Pe de alta parte, ministrul a sustinut ca absorbtia Bancorex de catre BCR a fost integral asumata de statul roman tocmai pentru ca activul BCR sa nu fie afectat. El a mai afirmat ca AVAS mai are inca de recuperat unele sume de la cei care au avut datorii catre Bancorex, dar nu poate avansa o suma exacta in acest sens, intrucat Justitia trebuie sa se pronunte mai intai daca cei vizati de AVAS au obtinut ilicit sau nu sumele respective de la Bancorex. Vladescu a mai spus ca, in virtutea obligatiilor pe care statul roman si le-a asumat referitor la Bancorex, orice investitor care vine, fie inainte, fie dupa privatizarea BCR, cu un document valid care sa ateste ca acesta are de recuperat de la Bancorex o anumita suma de bani, statul roman va fi obligat sa achite respectiva suma.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.