Minsterul Comertului american a anuntat ieri ca deficitul comercial al Statelor Unite a ajuns in iulie la 68 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta un nou record negativ pentru cea mai mare economie a lumii. Dupa cum informeaza La Tribune, crester
Minsterul Comertului american a anuntat ieri ca deficitul comercial al Statelor Unite a ajuns in iulie la 68 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta un nou record negativ pentru cea mai mare economie a lumii. Dupa cum informeaza La Tribune, cresterea deficitului cu 5% fata de luna iunie poate fi explicata mai ales prin cresterea cheltuielilor cu combustibilii determinata de scumpirea titeiului pe pietele mondiale. Deocamdata, nivelul anual al deficitului bugetar a ajuns la 776 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca Statele Unite ar putea avea in 2006 cel mai mare deficit comercial din ultimii cinci ani. Una dintre principalele probleme ale economiei americane este deficitul comercial cu China. Chiar daca a scazut sensibil in iulie, acesta este cu mult mai mare acum decat anul trecut, cand se ridicase la 202 miliarde de dolari, fiind pe cale sa devina cel mai mare deficit inregistrat vreodata cu o tara straina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.