Senatorul PSD Corina Cretu, observator in cadrul Parlamentului European (PE), a apreciat ieri ca ""preocuparea guvernantilor tarii ar trebui sa fie nu rafuielile politice, ci aceea ca populatia tarii sa beneficieze la maximum de noul statut pe care i
Senatorul PSD Corina Cretu, observator in cadrul Parlamentului European (PE), a apreciat ieri ca ""preocuparea guvernantilor tarii ar trebui sa fie nu rafuielile politice, ci aceea ca populatia tarii sa beneficieze la maximum de noul statut pe care il va avea Romania cu incepere de la 1 ianuarie 2007, acela de membru deplin al UE"".

Ea a tinut sa precizeze ca decizia CE de a recomanda aderarea tarii noastre a avut la baza nu doar progresele Romaniei, ci si o serie de ratiuni de ordin geo-politic, ceea ce va duce la o severa monitorizare din partea institutiilor europene. ""Romania are inca de rezolvat o serie de probleme importante. (a€¦) De aceea aici, la Bruxelles, starneste nedumerire si ingrijorare felul in care sunt ierarhizate prioritatile actiunii guvernamentale, cat si permanentul conflict intre premier si seful statului, care au adus in plan secund preocuparile legate de indeplinirea conditiilor de aderare"", a aratat Cretu. Ea a precizat ca ""la fel de neinteles sunt si incercarile unora dintre membrii Cabinetului Tariceanu de a folosi declaratiile unor oficiali europeni drept munitie in conflictele politice interne, ignorand esenta observatiilor facute de ei, care implica actiuni si decizii politice, inclusiv in cadrul PE"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.