Potrivit sondajelor, in acest an romanii au petrecut mai mult timp in baruri, pub-uri si restaurante. In vara acestui an consumul de bere in Romania a inregistrat cresteri foarte mari, cu circa 23% mai mult fata de sezonul cald al anului precedent, p
Potrivit sondajelor, in acest an romanii au petrecut mai mult timp in baruri, pub-uri si restaurante. In vara acestui an consumul de bere in Romania a inregistrat cresteri foarte mari, cu circa 23% mai mult fata de sezonul cald al anului precedent, potrivit informatiilor furnizate de Asociatia "Berarii Romaniei". Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in cazul berii la halba. Volumul de vanzari din lunile iunie, iulie si august, la acesta categorie de bere a ajuns la 8,5%, in timp ce anul trecut cota de piata a acesteia a fost de 6,3%. "Decizia de a cumpara mai multa bere decat de obicei a fost o consecinta a obiceiurilor de consum ale romanilor in perioada vacantelor concentrate in iulie si august", a afirmat Constantin Bratu, manager general al Asociatiei "Berarii Romaniei".In primele sase luni ale anului, piata berii a ajuns la aproape 7,8 milioane hl de bere, cu 16% mai mult fata de perioada similara a anului 2005. Membrii Asociatiei "Berarii Romaniei" (Brau Union Romania, Interbrew Romania, United Romanian Breweries Bereprod Romania si Ursus Breweries) au inregistrat un volum de 5,6 milioane hl, fata de 4,75 cat au avut in primele sase luni ale anului trecut, ceea ce inseamna o crestere de 18%. Aceasta asociatie estimeaza pentru intreg anul 2006, o crestere de pana la 16 milioane de hectolitri de bere, adica un consum de 74 l/an/cap de locuitor. Anul trecut, consumul de bere in Romania a fost de 70 de litri pe an/cap de locuitor. In medie, romanul bea aproximativ patru pahare de bere de 0,33 ml pe saptamana, ceea ce-l situeaza mult sub media europeana a consumului moderat de bere. Exista mai multe tari in care consumul de bere este mult mai mare decat cel din Romania (de 70 de litri pe an/cap de locuitor), Cehia cu 160 l, Germania cu 118 l, Austria cu 111 l, Luxemburg cu 106 l, Belgia cu 96 l, Spania cu 79 sau Olanda cu 78 l.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.