Companiile britanice de top Nationwide si Portman au anuntat public un acord de fuziune care va duce la crearea celei mai mari firme de credite ipotecare din Marea Britanie. Dupa cum precizeaza BBC, noul grup va avea mai bine de 800 de filiale in toa
Companiile britanice de top Nationwide si Portman au anuntat public un acord de fuziune care va duce la crearea celei mai mari firme de credite ipotecare din Marea Britanie. Dupa cum precizeaza BBC, noul grup va avea mai bine de 800 de filiale in toata tara si va servi aproximativ 13 milioane de clienti. Valoarea tranzactiei nu este inca publica, dar noua companie, rezultata prin fuzionarea numarului unu de pe piata imobiliarelor, Nationwide, cu numarul trei, Portman, va detine bunuri in valoare de 150 de miliarde de lire sterline. Desi ambele companii au negat ca este vorba de o preluare, grupul format se va numi Nationwide, in vreme ce numai membrii Portman vor primi bonusuri de fuzionare.
Graham Beale, directorul financiar de la Nationwide, va conduce noul grup, iar birourile companiei din Swindon vor deveni sediul central al noii corporatii. Alianta dintre cele doua companii este menita sa le ajute pe acestea sa profite de sinergiile dintre ele pentru a-si intari pozitia pe o piata imobiliara din ce in ce mai dura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.