Dezvaluirile facute de un cetatean, in urma cu doua zile, unui cotidian central si, ulterior, in cadrul unei emisiuni de televiziune au declansat actiunea Partidului Conservator de demarare a procedurii de revocare din functie a presedintelui Traian

Dezvaluirile facute de un cetatean, in urma cu doua zile, unui cotidian central si, ulterior, in cadrul unei emisiuni de televiziune au declansat actiunea Partidului Conservator de demarare a procedurii de revocare din functie a presedintelui Traian Basescu n Ceea ce pare o intamplare ca un simplu cetatean, client al unui restaurant, sa fie „comesean“ cu floarea politichiei romanesti s-a transformat intr-un megascandal mediatic

Cetateanul ar fi auzit discutandu-se la masa presedintelui, unde se mai aflau ministrul de interne, Vasile Blaga, cel al transporturilor, Radu Berceanu, si primarul Capitalei, Adriean Videanu, secrete de stat si „politica Romaniei pe termen scurt“ n Tot intamplarea a facut ca acel martor al discutiilor sa se numeasca Nicolae Vulpe, fratele jurnalistului Liviu Vulpe, plecat in urma cu cateva luni de la ziarul „Gandul“ la „Antena 1“ si, potrivit unor surse, aflat acum in preaviz la televiziunea lui Voiculescu si gandind sa se intoarca la Cristian Tudor Popescu

Dezvaluirile facute de un cetatean, in ur ma cu doua zile, unui cotidian central si, ulterior, in cadrul emisiunii „Sinteza Zilei“, moderata de Mihai Gadea, pe postul de televiziune Antena 3, au declansat actiunea Partidului Conservator de demarare a procedurii de revocare din functie a presedintelui Traian Basescu. Ceea ce la prima vedere pare o intamplare ca un simplu cetatean, client al unui restaurant din Giulesti, sa fie „comesean“ cu floarea politichiei romanesti, s-a transformat imediat intr-un mega-scandal mediatic. Cetateanul a auzit discutandu-se la masa presedintelui Traian Basescu, unde se mai aflau ministrul de interne, Vasile Blaga, cel al transporturilor, Radu Berceanu, si primarul Capitalei, Adriean Videanu, secrete de stat si „politica Romaniei pe termen scurt“. Tot intamplarea a facut ca acel simplu cetatean martor al acestor discutii sa se numeasca Nicolae Vulpe, acesta fiind nimeni altul decat fratele jurnalistului Liviu Vulpe, plecat in urma cu cateva luni de la ziarul „Gandul“ la „Antena 1“ si, potrivit surselor noastre, aflat acum in preaviz la televiziunea lui Voiculescu si avand in gand sa se intoarca la Cristian Tudor Popescu.

„Bomba de presa“ publicata luni, pe prima pagina, de cotidianul „Gandul“ dezvaluia secretele de stat puse la cale de presedintele Traian Basescu, la masa de pranz luata la restaurantul Potcoava, in compania fostilor sai colegi de partid Radu Berceanu, Adriean Videanu si Vasile Blaga. „Suita“ prezidentiala a ales o masa in apropierea a doi cetateni care luau, la randul lor, pranzul in carciuma cu pricina. Ceea ce au comandat sa manance si, mai ales sa bea, discutiile despre schimbarea generalului Eugen Badalan, despre crearea unui megapartid politic la care sa fie cooptati Victor Ponta si tinerii conservatori, despre faptul ca „procurorii sunt niste jigodii“, acestea sunt doar cateva dintre amanuntele picante prinse cu urechea de catre tanarul Nicolae Vulpe, care a avut sansa sa stea „spate-n spate“ cu Berceanu. De profesie muncitor (potrivit prezentarii facute de realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei“, Mihai Gadea), Nicolae Vulpe a avut prezenta de spirit sa inregistreze o parte din discutiile purtate la masa prezidentiala cu ajutorul telefonului mobil. Mai mult, tanarul a retinut cuvant cu cuvant aceste discutii, pe care ulterior le-a relatat redactorilor ziarului „Gandul“.

Patronul 'SPP-ist>>
Din paginile ziarului condus de Cristian Tudor Popescu am aflat si noi ca, la un moment dat, martorul Nicolae Vulpe a iesit din restaurant, pentru a-si „suna prietenii“ sa se laude ca a luat masa in acelasi restaurant cu Traian Basescu si ca a auzit „secrete de stat“. Nu inainte, insa, de a-i ruga pe Basescu si Videanu sa se fotografieze cu el, cu ajutorul telefonului mobil. Din relatarea martorului reiese faptul ca, dupa aceea, „un SPP-ist“ a iesit din restaurant si i-a cerut telefonul mobil. „De frica“, acesta l-a lasat pe „SPP-ist sa stearga din memoria telefonului mobil inregistrarea discutiilor purtate la masa prezidentiala. Fotografiile pe care le-a facut tanarul Nicolae Vulpe alaturi de Traian Basescu si de Adriean Videanu au fost, insa, iertate.
La scurt timp dupa aceasta intamplare, in fata restaurantului a aparut o echipa de la postul Antena 1, care a filmat personalitatile politice la iesire. Echipa era condusa de fratele martorului Nicolae Vulpe, jurnalistul Liviu Vulpe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.