Pentru ca organismul sa functioneze eficient, acesta are nevoie de cantitati specifice de minerale si vitamine. Calciul este un mineral vital. 99% din cantitatea din organism se gaseste in oase si dinti, acest mineral fiind esential pentru dezvoltar
Pentru ca organismul sa functioneze eficient, acesta are nevoie de cantitati specifice de minerale si vitamine. Calciul este un mineral vital. 99% din cantitatea din organism se gaseste in oase si dinti, acest mineral fiind esential pentru dezvoltarea sanatoasa a acestora. Un deficit de calciu pe termen lung produce osteoporoza, oasele devenind foarte fragile, existand un risc foarte mare de producere a fracturilor. Calciul este necesar in procesul de contractare a muschilor, reglarea batailor inimii si este implicat in formarea de cheaguri de sange.

Cum se obtine calciul
Aceasta vitamina este necesara organismului in procesul de absorbtie a calciului. Vitamina D se formeaza sub piele, sub influenta razelor solare. Aceasta vitamina se mai gaseste si in anumite alimente, precum ulei de ficat de cod, macrou, somon, oua si lapte. Surse de calciu sunt in special produsele lactate (branza, iaurt, lapte integral/ semidegresat/ degresat, legume verzi, paine si cereale integrale).

Hipocalcemia
Exista momente cand aceasta delicata balanta se dezechilibreaza, iar nivelul de calciu scade foarte mult. Acest fenomen poate fi provocat de o disfunctionalitate cronica a rinichilor, pancreatita sau probleme ale glandelor paratiroide, hiperparatiroidismul sau hiperparatiroidia, acestea nereusind sa mai produca destul parathormon.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.