Desi Politia din Damasc a dejucat ieri un posibil atac cu bomba impotriva ambasadei americane din capitala siriana, principalii indici bursieri americani au reactionat negativ la incident.
Politia siriana a ucis trei dintre cei patru atacator
Desi Politia din Damasc a dejucat ieri un posibil atac cu bomba impotriva ambasadei americane din capitala siriana, principalii indici bursieri americani au reactionat negativ la incident.
Politia siriana a ucis trei dintre cei patru atacatori si l-a capturat pe cel de-al patrulea, dar numai dupa ce acestia reusisera deja sa deschida focul. In total, 14 oameni au fost raniti in cursul atacului cu arma automata, doi fiind membri ai fortelor de securitate si unul angajat al ambasadei. Imediat dupa anuntarea atacurilor, principalii indici bursieri din Statele Unite au pierdut din valoare. Astfel, Dow Jones a scazut cu 9 puncte, S&P - 1,5 puncte, iar Nasdaq - 2,2.
Catre sfarsitul zilei bursiere, indicii si-au mai revenit datorita unor vanzari importante de proprietati. In schimb, pretul petrolului, care zilele acestea scazuse sub 66 de dolari barilul si se linistise multumita anuntului OPEC ca va mentine neschimbat nivelul productiei, s-a ridicat din nou. Marti, barilul de petrol a fost din nou tranzactionat cu peste 66 de dolari. In plus, valoarea dolarului a scazut in raport cu euro, acesta din urma crescand cu 0,1% fata de moneda americana pentru a ajunge la cotatia de 1,2709 dolari. In acest timp, indicii bursieri europeni au inregistrat performante pozitive, FTSE 100 castigand 0,1% din valoare, pe cand pietele asiatice au reactionat negativ, indicele Nikkei pierzand 0,5% din valoarea sa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.