Sedinta de ieri de la Bursa de Valori s-a incheiat cu pierderi pe toti indicii, continuand trendul din prima sedinta a saptamanii. La sfarsitul zilei, indicele BET-C, care reflecta trendul general al pietei, a pierdut 0,23%, pe fondul unei lichiditat

Sedinta de ieri de la Bursa de Valori s-a incheiat cu pierderi pe toti indicii, continuand trendul din prima sedinta a saptamanii. La sfarsitul zilei, indicele BET-C, care reflecta trendul general al pietei, a pierdut 0,23%, pe fondul unei lichiditati reduse, de 21,24 milioane de lei, apropiata de nivelul inregistrat luni, de 20,81 milioane de lei. Cele mai lichide 10 titluri listate la Bursa de Valori Bucuresti, reprezentate prin evolutia indicelui BET, au pierdut 0,35%, in timp ce indicele BET-FI, al societatilor de investitii financiare, s-a depreciat cu 0,22%.

Indicii isi cauta nivelul de echilibru

Conform brokerilor, in piata are loc o stabilizare a cotatiilor de pe piata, fenomen care va continua in urmatoarele sedinte. Majoritatea companiilor lichide listate la cota Bursei au avut ieri o zi caracterizata de deprecieri cu lichiditati modeste. "Ca si in sedinta de luni, ieri s-a observat o usoara depreciere a indicilor, pe volume reduse de tranzactionare. Saptamana aceasta va fi una linistita, de consolidare, in care cotatiile isi cauta nivelurile de echilibru, iar pana la raportul de tara din 26 septembrie, nu ma astept la evolutii spectaculoase ale titlurilor. Abia dupa aceasta data ar putea avea loc cresteri atat la nivelul lichiditatii, cat si la nivelul indicilor", a declarat Alin Brendea, director de operatiuni la Prime Transaction. Compania Rompetrol Rafinare Constanta a continuat si in sedinta de ieri sa atraga atentia investitorilor, fiind in topul celor mai active societati, cu 2,97 milioane de actiuni schimbate, nivel mult sub cel de luni, cand au fost transferate 11,32 milioane de actiuni emise de Rompetrol. Valoarea tranzactiilor cu titlurile companiei s-a situat la 0,252 milioane de lei, fata de valoarea de 0,96 milioane de lei, raportata la finalul sedintei de luni.
La inchiderea sedintei, pretul unei actiuni Rompetrol era de 0,0835 lei, in scadere cu 1,3%. Pe locul doi in topul celor mai tranzactionate sunt titlurile companiei Petrom, care, la 2,41 milioane de actiuni transferate, in valoare de 1,31 milioane de lei, au inchis sedinta la pretul de luni.

SIF acopera peste jumatate din lichiditate

Valoarea tranzactiilor cu titlurile SIF a insumat 11,27 milioane de lei, pe fondul unor volume de tranzactionare reduse, doar doua societati reusind sa depaseasca nivelul de un milion de actiuni schimbate. Tranzactiile SIF au acoperit peste jumatate din lichiditatea din piata. Doar SIF Transilvania a inchis sedinta cu o apreciere, de 0,46%. Au fost tranzactionate 0,677 milioane de actiuni emise de SIF Transilvania, in valoare de 1,47 milioane de lei. Pe ultimele locuri in topul celor mai active societati listate sunt SIF Oltenia, cu 1,604 milioane de actiuni schimbate, in valoare de 4,41 milioane de lei. Actiunile SIF Oltenia au pierdut 0,36%, inchizand sedinta la un pret de 2,75 lei/actiune. Aceasta este urmata de SIF Moldova, care a inchis sedinta la nivelul inregistrat luni, pe fondul tranzactionarii a 1,41 milioane de actiuni, in valoare de 3,09 milioane de lei. Compania Transelectrica nu a mai atras atentia investitorilor, pierzand in sedinta de ieri 0,36%. Au fost schimbate circa 52 de mii de actiuni, in valoare de 1,46 milioane de lei. Ultimul pret oferit pentru o actiune Transelectrica a fost de 27,9 lei.
In sectorul titlurilor bancare, Banca Transilvania a avut o scadere de 0,97%. Numarul de actiuni schimbate a depasit usor media ultimelor zile, ajungand la 1,85 milioane. Valoarea schimburilor s-a ridicat la 1,9 milioane de lei. Titlurile BRD au avut insa o crestere de 0,59%. Au fost schimbate 33 de mii de actiuni, in valoare de 0,56 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.