ucrainean te face curajos si puternic ca batranul Taras Bulba din poveste). Ucrainean la origine sau nu, cert este ca borsul s-a nascut in spatiul est-european, candva prin Evul Mediu. De acolo, de pe plaiurile Ucrainei sau ale Rusiei, a ajuns si la
ucrainean te face curajos si puternic ca batranul Taras Bulba din poveste). Ucrainean la origine sau nu, cert este ca borsul s-a nascut in spatiul est-european, candva prin Evul Mediu. De acolo, de pe plaiurile Ucrainei sau ale Rusiei, a ajuns si la noi. si l-am imprumutat cu mare entuziasm - fie ca-i spunem bors, ciorba sau zeama. Rusii il fierb musai cu sfecla, carne si varza si, optional, cu cartofi. Polonezii se pot lipsi de cartofi si varza, dar nu si de sfecla - ori rosii. Lituanienii adauga, deseori, si ciuperci uscate. Noi preferam sa-i atatam gustul national cu tarate de grau fermentate - fie ca-l servim cald sau rece, fie ca-l stropim sau nu cu un bot de smantana, asa cum fac vecinii nostri.

Bors ucrainean
Pentru 6 portii
Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa, 1,5 kg carne (de vaca), sare, 1/2 lingurita boabe de piper, 2 cepe, cca 700 g varza alba, 750 g sfecla rosie, 250 g rosii, 30 g unt, 5-7 linguri otet de vin rosu, 1 lingurita zahar, 1 legatura patrunjel verde, 2 foi de dafin, piper macinat, 250 g smantana
Mod de preparare: Se curata, se spala zarzavatul si se taie in bucati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.