Fiul deputatului PSD, Petru Tarniceru, autorul unui accident soldat cu moartea unui copil de opt ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de Judecatoria Dorohoi, decizia fiind atacata insa cu recurs. In fata instantei, Lucian Constantin Tarnic
Fiul deputatului PSD, Petru Tarniceru, autorul unui accident soldat cu moartea unui copil de opt ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de Judecatoria Dorohoi, decizia fiind atacata insa cu recurs. In fata instantei, Lucian Constantin Tarniceru, in varsta de 20 de ani, a recunoscut ca a gresit si a declarat ca dupa accident a fugit intrucat s-a speriat. Acesta a mai precizat ca va cere familiei sale sa suporte costurile de inmormantare a fetitei de opt ani pe care a ucis-o. "Nu numai ca imi pare rau. Imi pare foarte rau. As fi vrut sa nu se intample asa. Totul s-a intamplat foarte repede si nu mi-am dat seama. Cand am realizat ce s-a intamplat, am vrut sa ma intorc, dar era prea tarziu. Deja m-au prins politistii de frontiera", a spus Lucian Constantin Tarniceru.
La randul lor, avocatii acestuia, Gheorghe Suhan si Cornel Uraschi, au solicitat punerea in libertate a tanarului, sustinand ca a fost depasit termenul de retinere de 24 de ore. In acest sens, cei doi au precizat ca Lucian Tarniceru a fost retinut, luni, la ora 11.00, iar sedinta de judecata a inceput marti la ora 13.00, dupa termenul de 24 de ore. De cealalta parte, politisti au aratat ca ordonanta de retinere a fost emisa, luni, la ora 15.00. De asemenea, avocatii au mentionat ca, in ultimii trei ani, clientul lor a fost internat de trei ori la Spitalul de Psihiatrie din Iasi.
Pe de alta parte, prim- procurorul Parchetului Judecatoriei Dorohoi, Tatiana Ungureanu, a declarat ca, in urma analizelor biologice, s-a stabilit ca Tarniceru avea o alcoolemie de 0,25 la mie in sange.
Tarata 50 de metri
Reamintim ca, duminica seara, fiul deputatului PSD a omorat o fetita de opt ani, pe care a lovit-o cu masina, in localitatea botosaneana Mihaileni, dupa care a fugit de la locul accidentului. Lucian Constantin Tarniceru se afla la volanul unui autoturism Skoda Octavia si circula cu 130-140 de km/h. Din cauza vitezei, intr-o curba, acesta a pierdut controlul masinii si a intrat pe un drum inchis circulatiei rutiere. El a lovit in plin o fetita aflata in acea zona, care cobora impreuna cu mama ei dintr-o masina, tarand-o mai bine de 50 de metri. Baiatul parlamentarului a fugit apoi de la locul accidentului, el fiind prins ulterior de politistii de frontiera de la Siret. Masina in care se aflau Tarniceru si o prietena de-a sa a fost observata de echipajul de pe o autospeciala in timp ce se deplasa cu viteza pe drumul de acces de la frontiera (paralel cu linia de demarcatie). In momentul in care au fost opriti si intrebati ce cauta in aceasta zona, cei doi au declarat ca s-au ratacit si ca doresc sa ajunga in orasul Siret. Intrucat autoturismul era avariat, lipsindu-i placuta de inmatriculare din fata, iar soferul era foarte agitat, politistii i-au dus pe fiul deputatului Petru Tarniceru si prietena acestuia la sediul sectorului Politiei de Frontiera unde s-a stabilit ca tanarul este autorul accidentului soldat cu moartea fetitei de opt ani. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.