Doi avocati din Baroul Timis si un fost consilier juridic au fost retinuti, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Timisoara, dupa ce au fost audiati in legatura cu posibile acte de coruptie. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, avocatul
Doi avocati din Baroul Timis si un fost consilier juridic au fost retinuti, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Timisoara, dupa ce au fost audiati in legatura cu posibile acte de coruptie. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, avocatul Edith Lazar, din Lugoj, a fost retinut de anchetatorii anticoruptie pentru trafic de influenta, iar avocatul Calin Clopina, tot din Baroul Timis, impreuna cu un fost consilier juridic, Vladimir Kasai, pentru complicitate la trafic de influenta. Cei trei sunt acuzati ca i-ar fi pretins unei persoane cercetate pentru ultraj ca, in schimbul sumei de 15.000 de euro, pot interveni la un complet de judecata pentru a-i rezolva o problema.
Edith Lazar a fost prinsa in flagrant in timp ce primea 12.000 de euro din suma pretinsa, urmand ca restul, pana la 15.000 de euro, sa-i primeasca la solutionarea favorabila a problemei denuntatorului. Cei trei au fost dusi in fata unei instante a Tribunalului Timis, pentru emiterea unor mandate de arestare preventiva. Pana la inchiderea editiei, judecatorii nu luasera nici o decizie in ceea ce priveste solicitarea procurorilor anticoruptie. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.