Oficialii de la Bruxelles nu au stabilit "daca se poate mentine data prevazuta pentru primirea acestor doua state in Uniunea Europeana, 1 ianuarie 2007", a declarat, ieri, pentru Rompres, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Extindere.
Oficialii de la Bruxelles nu au stabilit "daca se poate mentine data prevazuta pentru primirea acestor doua state in Uniunea Europeana, 1 ianuarie 2007", a declarat, ieri, pentru Rompres, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Extindere. "Aceasta este prima intrebare la care nu avem un raspuns. Abia dupa ce vom avea raspunsul la aceasta intrebare, va trebui sa vedem daca in aceste tari sunt rezolvate sau nu toate problemele. Daca vor mai fi ramas probleme in suspensie, va trebui vazut care sunt acestea si cum pot fi ele solutionate. Dar nu suntem inca acolo. Asa incat, toate informatiile care circula in acest moment, provenind din surse anonime, sunt simple speculatii", a precizat Krisztina Nagy. Responsabilul european a refuzat, totodata, sa comenteze reactiile produse in Romania de scrisoarea expediata, la 8 septembrie, de comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, si comisarul pentru Justitie, Franco Frattini, pe adresa Bucurestilor. Oficialii de la Bruxelles continua ca creada ca proiectul de lege propus de Guvern pentru infiintarea Agentiei Nationale de Integritate este "o contributie pozitiva" la lupta impotriva coruptiei la nivel inalt, lupta care "trebuie sa fie un subiect pentru intreaga societate, pentru toate partidele politice", a spus Nagy. Interesul Comisiei este ca "aceasta lupta sa fie eficienta si ireversibila, acestea sunt cuvintele cheie", a precizat oficialul european, subliniind ca evolutiile din acest domeniu vor fi urmarite de Comisie, iar concluziile se vor regasi in raportul de tara, asteptat la 26 septembrie. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.