Afacerile in care sunt implicati principalii actori ai scandalului izbucnit in urma cu doua zile la Iasi contureaza imaginea unui adevarat grup constituit pe o structura asemanatoare mafiei. ZIUA de Iasi a scris pe larg despre afacerile in care este
Afacerile in care sunt implicati principalii actori ai scandalului izbucnit in urma cu doua zile la Iasi contureaza imaginea unui adevarat grup constituit pe o structura asemanatoare mafiei. ZIUA de Iasi a scris pe larg despre afacerile in care este implicat Radu Prisacaru si mai marii liberali din judet.
Prefectul Radu Prisacaru, retinut de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, a alimentat din fonduri publice conturile firmei ce a apartinut sefului Agentiei Domeniilor Statului Flavius Ionita, retinut de asemenea in acelasi dosar. In urma cu numai cateva luni, prefectura ieseana a incredintat firmei Febiana SRL, condusa pana recent de seful ADS Flavius Ionita, un contract pentru specializarea functionarilor publici in utilizarea calculatorului. Prefectura judetului Iasi a organizat o licitatie pentru selectarea firmei sau a institutiei care va pregati functionarii administratiei judetene in vederea obtinerii diplomei ECDL. Firma lui Ionita a fost declarata castigatoare, desi avea o oferta financiara cu 500 Euro mai mare decat Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad. Licitatia a fost organizata pentru pregatirea unui numar de 38 de functionari. Pentru fiecare functionar prefectura ieseana plateste 115 Euro fara TVA. Totodata trebuie precizat ca firma Febiana SRL a incheiat si alte contracte cu mai multe institutii deconcentrate conduse de liberali.
Nici omul de afaceri Cristian Maftei nu a fost strain de afacerile cu capii liberali. Inca din anul 2002, acesta a ajutat una din firmele actualului presedinte al PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, SC La Rocca SRL. Mai precis, in luna martie a anului 2002, firma lui Maftei, Compania Quantum SRL, a creditat firma lui Fenechiu cu mai multe bunuri mobile, evaluate la acea vreme la suma de 1,8 miliarde lei. Bunurile respective erau folosite de catre o discoteca pe care Fenechiu o patrona.
A intrat in concediu peste noapte
Vestea ca prefectul Radu Prisacaru a fost retinut i-a lovit drept in moalele capului pe functionarii apropiati acestuia si deputatului liberal Relu Fenechiu. Ieri, in Palatul Administrativ al judetului cei mai noi dintre angajati incercau sa mimeze bunul mers al administratiei. Directorul de cabinet al prefectului si totodata finul deputatului Fenechiu s-a trezit cu un concediu aprobat peste noapte. "Domnul Salavastru a plecat intr-o excursie de sapte zile. Concediul a fost aprobat de prefect inca de ieri (n.r. - in urma cu doua zile)", a spus subprefectul Florin Ungureanu. Insa, mai multi functionari publici au declarat ieri ca l-au vazut in sediul prefecturii iesene pe Salavastru inca de la primele ore ale diminetii, dupa care a disparut. Luati ca din oala de vestea incatusarii prefectului, cei doi subprefecti si-au revenit abia ieri dimineata. "Atributiile noastre sunt bine delimitate si activitatea prefecturii se va desfasura fara probleme. Am luat totusi decizia sa sigilam atat biroul prefectului prefectului, cat si camera in care se afla dosarele de fond funciar. Pentru cateva zile, activitatea Comisiei judetene de fond funciar va fi intrerupta", a mai precizat subprefectul Ungureanu.
In cazul in care Executivul va decide incetarea mandatului prefectului Radu Prisacaru, nu este exclusa ipoteza numirii unui prefect din alt judet la Iasi. "Nu este exclus sa avem un prefect din alt judet, ales din randul expertilor guvernamentali. Trebuie insa sa functioneze si prezumtia de nevinovatie", a adaugat Ungureanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.