Horezu - ""capitala"" romaneasca a mestesugarilor a devenit ieri si ""capitala"" distractiei. Unde mai pui ca anul acesta, Cocosul de Hurez s-a infratit cu Cocosul Galic. Putin mai tarziu, din cauza aviarei. Targul de ceramica din Horezu ga
Horezu - ""capitala"" romaneasca a mestesugarilor a devenit ieri
si ""capitala"" distractiei. Unde mai pui ca anul acesta, Cocosul de Hurez s-a infratit cu Cocosul Galic. Putin mai tarziu, din cauza aviarei.


Targul de ceramica din Horezu gazduieste anual adevarate tabere de mestesugari care vin sa isi etaleze talentul. La cea de-a 36-a editie a Cocosului de Hurez, inaugurata ieri (se incheie astazi), au participat sute de mestesugari si olari din intreaga tara. Ceramica de calitate, preturi de nimic, dar o imagine rustica bine conservata. Spre surprinderea multora, anul acesta, Cocosul nu a mai fost politizat, pentru ca alesii de la centru au absentat. Asta, desi autoritatile au trimis la Bucuresti peste 1.500 de invitatii. Devenit ambasadorul traditiei, Horezu a mai sarbatorit si 519 ani de existenta. La manifestari au strigat prezent insa maestrul Dinu Sararu, precum si Paul Julien, primarul francez din Marsilia, oras cu care Horezu este infratit. Numarul redus de participanti a fost pus in carca gripei aviare, care a bantuit orasul in luna iunie, exact cand erau programate festivitatile. Oficialii au anuntat ca, din 2007, in zona se va infiinta prima Academie de Ceramica Europeana.
BALCI. Distractia nu a lipsit. La firul ierbii s-au mancat mici, s-a jucat, s-a chiuit. Cu alvita in mana si cu cocoseii de zahar la purtator, oaspetii au luat parte la o nunta modesta, programata in buricul targului. Langa taraba cu turta dulce, astepta mireasa cu rochie de cununie, gravida. Ginerele timorat a uitat sa-si sarute aleasa inimii.
Emotii mari insa cand pe ritmuri ""caliente"" seniorii care au implinit 50 de ani de casnicie si-au primit diplomele de merit. In bastoane, dar de brat, s-au sarutat ca in tinerete. Au plecat cu flori, cu bani si si-au reprosat cele rele. Toate au fost udate cu sampanie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.