Amendament - PPRM, impotriva Executivului Deputatii PPRM au depus ieri un amendament de respingere a OUG privind modificarea formularelor pentru declaratiile de avere si de interese, pe motiv ca este neconstitutionala. Liderul grupului, Lucian Bolca
Amendament - PPRM, impotriva Executivului
Deputatii PPRM au depus ieri un amendament de respingere a OUG privind modificarea formularelor pentru declaratiile de avere si de interese, pe motiv ca este neconstitutionala. Liderul grupului, Lucian Bolcas, a explicat ca adoptarea ordonantei incalca principiul separatiei puterilor in stat si pe cel al independentei Camerelor. ""A accepta ideea ca Executivul, prin ordonante de urgenta, poate sa creeze obligatii in sarcina parlamentarilor, de natura a afecta statutul acestora si insasi valabilitatea mandatului lor inseamna a accepta dictatura Executivului asupra Legislativului."" PPRM a sesizat in acest caz Avocatul Poporului.
Lege - Amenzi la metrou
Consumul de alcool in vagoane, statii si in incintele metrolui, precum si fumatul in statii si vagoane se sanctioneaza cu amenda intre 5-10 milioane lei, au stabilit ieri deputatii la dezbaterea unei legi referitoare la normele privind calatoria cu metroul. Persoanele care intra pe peroanele statiilor fara cartela magnetica risca o amenda intre 500.000 si doua milioane lei, iar fortarea deschiderii usilor in timpul mersului sau stationarii si actionarea semnalului de alarma din trenuri se sanctioneaza cu amenda intre 10 si 15 milioane de lei.
PSD averi = Declaratii pe placul Guvernului

Senatorul Cristian Diaconescu a declarat ieri ca Biroul Permanent National al PSD a decis ca toti membrii partidului care au obligatia de a-si prezenta declaratiile de avere trebuie sa completeze formularele in forma propusa de Guvern, pana la data de 9 mai. ""Din punct de vedere tehnic, exista anumite chestiuni discutabile, insa noi nu contestam valabilitatea politica, in principiu, a acestui demers"", a spus Diaconescu.
Sefia Camerei - Marko Bela tine cu Nastase
Liderul UDMR Marko Bela a declarat ieri ca modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor in sensul introducerii posibilitatii revocarii presedintelui acestui for legislativ reprezinta o problema deschisa in cadrul coalitiei guvernamentale. ""Din punctul nostru de vedere nu consider o urgenta problema presedintelui Camerei, dar putem discuta acest subiect cu partenerii din coalitie"", a spus Bela. El a subliniat ca UDMR nu ar putea accepta o modificare a regulamentului care incalca prevederile Constitutiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.