mai facut o achizitie fara rost. Pentru altii, atractiile Marii Negre reprezinta descoperirea necunoscutului din adancuri. Ei nu se multumesc cu suprafata si se avanta la cel putin 7 metri sub apa, unde li se deschide o alta lume, aproape ireala, lum
mai facut o achizitie fara rost. Pentru altii, atractiile Marii Negre reprezinta descoperirea necunoscutului din adancuri. Ei nu se multumesc cu suprafata si se avanta la cel putin 7 metri sub apa, unde li se deschide o alta lume, aproape ireala, lumea din adancuri.

Cursuri romanesti pentru scufundari in tari straine
Cateva camarute pline cu echipamente, o terasa umbroasa si doua hamace intinse intre doi stalpi nu ar fi dat de gol locul unde zilnic se desfasoara cursuri de scafandri. Poate doar costumele intinse la uscat, cateva butelii si instalatia de aer care se vede printr-o usa intredeschisa ar da de banuit ca de fapt nu este o terasa parasita de pe faleza, ci un centru de scufundari in toata regula. Acesta este "comandamentul" de vara al scufundatorilor, dar nu locul conteaza, ci rezultatul. "Cei care vin la scufundari o fac doar din placere. Senzatia pe care o traiesti sub apa este greu de explicat in cuvinte. Scufundarile de agrement sunt foarte apreciate de turistii destul de patrioti ca sa mai vina pe litoralul romanesc. Oricine are cel putin 12 ani poate urma un curs de scufundare de agrement, aici, la Eforie Nord. Nu exista limita de varsta. In plus, dupa absolvire, fiecare participant obtine un brevet recunoscut in Uniunea Europeana si chiar si peste Ocean", incerca sa ne convinga Dan Lupu, instructor la un centru de scafandri din Eforie Nord. si chiar avea dreptate. Mirajul adancurilor te prinde dupa prima scufundare si nu te mai poti lasa. La numai 12 ani, dar cu o sanatate de fier si cu ceva bani in buzunar, te poti alege, in timpul unui sejur pe litoral, si cu un brevet de scafandru. Cursul poate tine cel putin 4 zile, cel teoretic. Atata timp cat stau "pe uscat", elevii invata cum sa foloseasca echipamentul si notiuni de baza de fizica si fiziologie, dar sunt pusi si in situatii critice, care ar putea sa apara in timpul scufundarii. "Se poate ca la un moment dat sa scape detentorul din gura sau masca sa se umple cu apa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.